Magabiztos Alba győzelem

Az első negyedben még a vendégek akarata érvényesült, ám a második etapban átrohant riválisán az Alba, amely végig jól sáfárkodott fórjával!

Magyar Férfi Kosárlabda Bajnokság, NBI/A-csoport, 12. forduló:

TLI-Alba Fehérvár (6-4) - Marso-Nyíregyháza KK (3-8): 81 - 67
(20-23, 33-7, 15-21, 13-16)
Vodafone Sportcentrum

TLI-Alba-Fehérvár: Simon, Melvin 22, Supola 3/3, Kromah 19/6, Csorvási 10. 
Csere: Wood 10/6, Juhos 10/3, Tóth P. 7/3, Kovács Á. Vezetőedző: Székely Norbert.

Marso-Nyíregyháza KK: Szavics 5/3, Wise 7/3, Nagy K., Kolarics 13/3, Hujdurovic 26/3.
Csere: Garner 15/6, Helmeczi, Garamvölgyi 1, Lajsz. 
Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Nagy K. (26. perc)

Játékvezetők: Török R., Gál J., Praksch P., (Faidt)

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

1. negyed
Mindkét fél nagy elánnal vetette bele magát a találkozóba, amelyen Hujdurovic 2+1-es akciójával a vendég együttes szerezte meg a vezetést, ám azonnal jött is a válasz Lasan Kromah-tól (2-3). Hosszú percekig az említett két játékos vitte vállán csapatát, fej-fej mellett haladtak az együttesek (9-9). Juhos Levente is aktívan szállt be a pontgyártásba, ám az Alba így sem tudta leszakítani a Nyíregyházát (15-12). A negyed derekán rengeteg eladott labda tarkította a mérkőzést, így egyik fél sem tudta ráerőltetni akaratát riválisára. A vendégek új debütálója, a szerb-magyar állampolgársággal rendelkező Marko Kolarics nőtt fel a bosnyák centerhez, amely újra vendég fórt eredményezett (19-21). Hujdurovic sokadik támadólepattanójából Jeremy Wise is betalált, amellyel kialakította az első etap eredményét (20-23).

2. negyed
Teljesen más felfogásban lépett parkettre a második negyedben a vendéglátó együttes, amely a Brandon Wood-Cleveland Melvin kettős által 12-0-ás etapot repesztett súrolva a kétszámjegyű előnyt (32-23). Hosszú kosárcsend után a 14. percben Marko Kolarics dobása landolt a gyűrűben (32-25), de a fehérváriak még egy szintet emelve játékukon őrült rohanásba kezdtek, amelyben az idei All-Star Gála MVP-je és a zsákolóverseny bajnoka, Lasan Kromah is főszerepet vállalt (40-26). Teljesen megbénült Sitko Ernő legénységének offenzívája, amely a 19. percre már húszpontos hátrányt halmozott fel (47-26). A játék képe a fentmaradó egy minutumban sem változott, Csorvási Milánék közönségszórakoztató játékkal keserítették a Nyíregyháza életét, amelynek egyértelműen jól jött a nagyszünet (53-30).

3. negyed
A második félidőt Tóth Péter hárompontosa nyitotta, de a vendégek dupla-duplát összeszorgoskodó bosnyák vezére Hudurovic (26 pont, 10 lepattanó – ebből 7 támadó – 9 kiharcolt fault, 37 VAL) igyekezett tartani a lelket csapattársaiban, ám hazai oldalról mindig érkezett egy-egy demoralizáló kosár (59-41). Mihelyt egy kicsit közelebb férkőzött volna a nyírségi alakulat (61-48), Cleveland Melvin riadót fújva ismételten megnyugtató fórhoz juttatta övéit (66-50). A harmadik szakasz utolsó percei az elpuskázott lehetőségekről szóltak, mindkét fél sok technikai hibát vétve pattogtatott és bár kissé közelebb tudott férkőzni ellefeléhez a vendég egylet, így is az Alba térhetett sokkal jobb szájízzel az etap végére (68-51).

4. negyed
Az Alba a rendes játékidő záró negyedében is ugyanolyan lendületesen, a labdát sokat járatva lépett parkettre, mint a második illetve harmadik periódusban, így hiába váltott agresszívabb stílusra az addig nem túl sokat mutató Jarvis Garner fémjelezte Nyíregyháza, Székely Norbert tanítványai mindenfajta zárkózási kísérletet meghiúsítottak (75-55). A vendégek azonban a becsületükért küzdve 0-7-es rohanással nagy hajrát indítottak (75-62), de a hazai vezetőedző remek érzékkel nyúlt bele a találkozó alakulásába. Brandon Wood újabb triplája adta meg a kegyelemdöfést, így az utolsó támadásoknál még az is belefért, hogy a székesfehérváriak kiengedjenek (81-67).

A kiváló performansszal előrukkoló Nerperc Hujdurovic vezette Nyíregyháza bátran kezdett, ám a második etapban hengerelt a Cleveland Melvin-Lasan Kromah fémjelezte Alba, amely csapatként is sokkal egészségesebb összképet produkált (21 kontra 5 gólpassz), így megérdemelt sikert aratott. A nyírségi egylet sorozatban 8. (!) vereségét szenvedte el. 

Fotó: duol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus