Megküzdött a masszív KTE-vel az Olaj, de végül biztosan győzött

Az első negyed gyengébb játéka után a folytatásban fokozatosan vette át az irányítást a Szolnok, és biztosan jutott az elődöntőbe.

Tippmix-Zsíros Tibor Magyar Kupa, 4. negyeddöntő: 

KTE-Duna Aszfalt – Szolnoki Olaj KK 78-89 (22-17, 21-26, 17-23, 18-23)

KTE: Pongó 11/3, Thompson 18/12, Deraszimovics -, Dramicsanyin 19/15, Karahodzic 8. 
Csere: Wittmann 16/12, Molnár M. -,  Horváth K. 6/3, Molnár D. -, Fülöp -.

Olaj: Perry 19/15, Vojvoda 12/6, Milosevics 10/3, Ford 14/6, Andric 10. 
Csere: Tóth Á. 11, Polyák 2, Browning 8/6, Kovács P. 3/3. 

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva tekinthető meg. 

Dramicsanyin és Thompson révén jobban kezdett a Kecskemét, de 5-0-s futásukra 8-0-val reagált a Szolnok: Perry és Ford kintről, Milosevics közelről szórt kosarat. Erre Karahodzic, Thompson és Wittmann révén 7-0-t pakoltak Forray Gábor fiai, sokan és sokféleképpen voltak eredményesek. Ford labdalopás utáni zsákolása ugrasztotta talpra a szépszámú szolnoki szurkolótábort, Tóth Ádám kapott remek labdát Vojvodától, majd Milosevics szórt be egy hármast - eközben a szolnokiak hátul is hibátlan munkát végeztek, így 12-16-ra megléptek. A 8-0-ra megint válaszolt a KTE egy 7-0-val Thompson, Pongó és Dramicsanyin révén – a slusszpoén viszont Wittmann Krisztiáné volt, aki a dudaszó pillanatában a félpályán túlról talált be (22-17). 

Polyák és Tóth Ádám kosaraival gyorsan felpörgette a tempót az Olaj, Vojvoda triplája után egyenlítettek, majd Andric két remek centermunkája után már vezettek is – eközben a Kecskemét mindkét oldalon komoly problémákkal küzdött (24-29). Időkéréssel rendezte a sorokat a lila-fehér alakulat, Dramicsanyin, Pongó és Thompson is triplát hintett, amire csak Ford tudott válaszolni – a KTE került újra előnybe, jött is Dragan Alekszics időkérése (33-32). A fiatal Horváth Kristóf is betalált kintről, de Browning és Perry sem kímélte a hálót - összességében a félidő végi nagy rohanásból jobban jött ki a Szolnok, de Wittmann megint villant, ezúttal kicsit közelebbről dobott buzzer hármast, így egállal mehettek az öltözőbe a küzdő felek (43-43). 

A félidőben a Kecskemét kilenc, a Szolnok nyolc bedobott triplával állt, mindkét gárda több triplát süllyesztett el, mint kétpontost. 

Jobban kezdett a KTE fordulás után, Thompson és Pongó révén volt bennük pont, miközben a túloldalon kiválóan védekeztek. Perry hármassal, Vojvoda duplával nyugtatta az övéit, majd Andric forgatta be ellenfelét, végül Milosevics csinált 2+1-et, az Olaj pedig szép csendben átvette a vezetést, miközben a Kecskemét elöl-hátul elvesztette a fonalat (49-53). Andric harmadik faultja nem jött jókor, de a helyére beálló Tóth Ádám is visszatett egy lepattanót, és bár Karahodzic egy gyűrűszaggató zsákolással szakította meg a szolnoki pontesőt, Browning hármasa után már kénytelen volt időt kérni Forray Gábor a játékrész derekán. Négy kisemberes felállásra és zónára váltott a Kecskemét, amire nem igazán működött az Olaj klasszikus körtés játéka, de nem is hozott annyi pluszt a kecskeméti támadójátékban, hogy érdemben közelebb jöjjenek, pedig Wittmann két triplát is beszórt (60-66).

A pihent Dramicsanyin perceivel indult a negyedik negyed, majd Thompson is bepörkölt egy hármast, szorgosan zárkózott a KTE, ez kicsit megzavarta a szolnokiakat, elég sok támadást rontottak el ebben az időszakban. Perry triplája jelentett gyógyírt, majd rögtön Vojvoda Dávid is betalált, a 35. percre tíz pontra nőtt a differencia. Jött is rögtön a kecskeméti időkérés, de Perry labdát csent és zsákolt egyet, majd még egy támadást elrontottak Thompsonék, így még egyszer magához rendelte csapatát Forray Gábor - ez sem segített, Andric dobott könnyű kosarat, amivel 68-82-re módosította az állást. Dramicsanyin két triplája csak időlegesen javított a helyzeten, tíz pont alá ezzel sem hozta be a KTE-t, az idő pedig vészesen fogyott. Az utolsó két percben már nem történt semmi rendkívüli, tartotta előnyét a Szolnok, bejutott az elődöntőbe, ahol az Alba Fehérvárral találkozik majd. 

fotó: fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus