Megverte a Szeged az Eszéket

A Szeged szerezte meg a MATRO PVSK Kupa harmadik helyét, miután végig szoros, küzdős mérkőzésen 91-84-re legyőzte a horvát Eszék gárdáját. Nikola Lazics csapatában Balaban és Csorvási mellett több fiatal, Vágvölgyi, Molnár és Mike is jól játszott.

Naturtex-SZTE-Szedeák – KK Vrijednosnice Osijek 91-84 (29-25, 23-21, 16-22, 23-16)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, MATRO PVSK Kupa, 3. helyért. Vezette: Koncsek, Földvári, Sági

A Szedeák és az Eszék is sima vereséget szenvedett a MATRO PVSK Kupa első napján, előbbiek a házigazda pécsiektől, míg utóbbiak a kaposváriaktól kaptak ki. A magyar csapat ezúttal sem számíthatott Kiss Zsoltra, aki el sem utazott társaival a baranyai megyeszékhelyre. Az eszékieknél a tegnap súlyosnak tűnő sérülést szenvedő Karlovic hiányzott.

A meccs első kosarát az a Darko Balaban szerezte, aki tegnap gyengébb első félidei játéka ellenére végül eljutott 23 pontig. A centert tegnap rendre megkettőzték a pécsiek, ebből 8 eladott labdája volt. Mindkét csapat jó dobószázalékkal célzott  a negyed első felében, az eszékiek minimális előnybe kerültek, de Vágvölgyi két hármassal fordított. A játékrész végéhez közeledve egy 10-2-es rohammal kezdett ellépni a szegedi csapat: Molnár Bence szép megmozdulásokkal vétette magát észre, Balaban pedig ponterős volt. Az első tíz perc Kujundzic dudaszóra dobott triplájával zárult (29-25).

A horvátok tegnap nagyon gyengén dobták a triplákat, ma viszont már a 11. percben négynél jártak. Mindezt továbbra is Balaban ellensúlyozta, a centerrel nem nagyon bírtak (37-32). Molnár hozta kétszer is kihagyhatatlan helyzetbe Csorvásit, majd Vágvölgyi dobott ismét hármast (47-38). A félidő előtt ismét felpörögtek az események, a védekezésre kevesebb hangsúlyt fektettek a felek, az eszékiek Sarac kosaraival közeledtek, de végül így is 52-46-ra vezetett a Szeged.

A nagyszünet után sem változott sokat a játék képe. A szegediek továbbra is tartották 8-10 pont körüli előnyüket. Jereminov két triplával tornázta első ízben tíz fölé a különbséget (64-53), a túloldalon pedig Sarac iparkodott közelebb hozni csapatát. Ez a hamar bónuszba kerülő magyar csapat ellen viszonylag hamar sikerült is, a 28. percbe fordulva csupán négy pont volt a különbség. A szegediek 4 perces gólcsendjét Majsztorovics törte meg, de az eszékiek lendületét ez sem törte meg, olyannyira, hogy Buha vezérletével a negyed végére ki is egyenlítettek (68-68).

Az utolsó negyed első perceit a kapkodás jellemezte, kosarak helyett hibákat láthattak a nézők. Érzékeny veszteség volt eszéki szempontból Buha kipontozódása a 32. perc elején. A játékrész első kosarára két és fél percet kellett várni, Varga pöcizése után Csorvási is betalált a rendkívül alacsony szerkezettel játszó horvátok ellen. A fiatal Mike két hármassal is villant, de Sarac a 36. percben újfent kiegyenlített (79-79). Nikola Lazics is több felállást próbált, Balaban például a kispadon töltötte a teljes záró szakaszt. Az utolsó két percbe érkezve ismét betalált távolról Mike és Vágvölgyi is, ezzel pedig 89-83-ra ellépett a Szeged, ezt pedig már nem tudta behozni az eszéki együttes.

Szeged: Jereminov 10/6, Wirth 5/3, Vágvölgyi 15/12, Majsztorovics 9/3, Balaban 18. Csere: Molnár B. 5, Varga Z. 2, Kuntics 4, Csorvási L. 14, Mike 9/9.

Eszék: Panduric 7, Dosen 16/12, Bicvic 11, Kujundzic 18/3, Buha 13. Csere: Sarac 17/3, Turalija 2, Jakic.

Kipontozódott: Jereminov (38. perc), Vágvölgyi (40. perc), ill. Buha (32. perc).

Fotó. pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus