Milosevics vezetésével nyert a Szolnok Kecskeméten

Ma este a férfi NBI A csoportjában elkezdődött a felsőházi középszakasz harmadik fordulója - a kör második meccsén a EuroChallenge Final Fourjába bejutó Szolnoki Olaj KK volt a KTE-Duna Aszfalt vendége. Az esélyesebbnek tartott szolnokiak a teljes első félidőben vezettek, de nem tudtak nagyobb előnyt kialakítani maguknak. A harmadik negyed második felében a Kecskemét átvette a vezetést, a záró felvonásban azonban újra a szolnokiak kerültek előnybe, és Sztrahinja Milosevics vezetésével egy nagyon pontszegény meccsen sikerült diadalmaskodniuk 53-57 arányban.

Magyar Férfi bajnokság, NBI A csoport, Felsőházi középszakasz, 3. forduló
KTE-Duna Aszfalt - Szolnoki Olaj KK 53-57 (12-14, 17-20, 17-11, 7-12)

KTE-Duna Aszfalt: Wittmann 9/6, Mészáros 7/3, Djeraszimovics 9, Hegedűs 2, Bencze 4.
Csere: Stefanovics 4, Karahodzsics 4, Pongó Ma. 7/3, Jovanovics 4, Pongó Má. 3.

Szolnoki Olaj KK: Simon 1, Vojvoda 10/9, Holiday 6/3, Milosevics 18, Keller 8.
Csere: Rakics 6/6, Báder 6, Ivosev -, Pilcsevics 2, Trotter -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A mérkőzés elején az ezúttal Lóránt Péter nélkül felálló Szolnok kezdett jobban, két támadásból öt pontot értek el Keller Ákos és Vojvoda Dávid kosarainak köszönhetően, így a második perc közepén már 5-tel mentek (0-5). Két és fél percre volt szüksége a hazaiaknak, hogy jelezzék, nem lesz ez könnyű meccs az Olaj számára: Ivan Stefanovics és Mészáros Máté pontjaival zárkóztak ellenfelükre (5-6). Sztrahinja Milosevics büntetőkkel, Báder Márton pedig két duplával jelentkezett ezt követően (5-12), ám az utolsó szűk három percben csak egy Radenko Pilcsevics kettesre futotta a vendégek erejéből, így a KTE Wittmann triplájának, illetve Jovanovics és Pongó Máté pontjainak köszönhetően csak kettő ponttal volt lemaradva 10 percnyi, eléggé birkózós jellegű játék után (12-14).

A második negyedben tovább folytatódott a húzd meg - ereszd meg kosárlabda. A játékrész elején egyenlített a Kecskemét, majd Justin Holiday 2+1-es akciójával és Keller kettesével megint 6 pontra ugrott el a Szolnok a 13. perc végére (16-22). Másfél perc kosárcsendet követően másfél perc alatt egy 7-2-es futást rendezett Sztojan Ivkovics együttese, Miloseviccsel azonban nem bírtak - a szolnokiak szerb légiósa szinte egymaga tartotta csapatát előnyben pontjainak, lepattanóinak, energikus játékának köszönhetően. Egál állásról (26-26) az ő duplájával, majd Vojvoda triplájával lépett el megint az Olaj. A KTE-nek volt lehetősége a felzárkózásra, egyenlítésre, de gyengén büntetőztek a kecskemétiek ebben a szakaszban, így csak megközelíteni tudták ellenfelüket (29-31), a félidőt pedig Miljan Rakics trojkája zárta le, öt ponttal állt jobban a nagyszünetben a vendég együttes (29-34).

A fordulás után három perc alatt összesen két hazai büntetőből születtek pontok. A jég a 24. percben tört meg, amikor Báder duplájával és Vojvoda harmadik hármasával 8 egységre lépett el az Olaj, ez volt a legnagyobb különbség a találkozón, időt is kért Ivkovics mester (32-40). A játékmegszakítás sikeres volt, ugyanis megtört a vendégek - amúgy sem túl nagy - lendülete, a hazaiak kicsit lábra kaptak, és két perc alatt egyenlítettek (41-41), sőt, a 29. perc elejére öt pontos előnyt alakítottak ki maguknak a teljesen leálló Szolnokkal szemben (46-41). Dragan Alekszics együttesénél természetesen Milosevics lépett elő, két duplájával gyorsan zárkózott is ellenfelére a vendég alakulat, és ez is maradt az eredmény a harmadik negyed végén (46-45).

Milosevics vissza is vette a vezetést csapatának, és bár Pongó Martin és Hegedűs Gergely kosaraival még fórban maradt egy ideig a KTE, az egyébként nem túl jól játszó Holiday hármasával egyenlített az Olaj a 34. perc elején (50-50). Itt befagyott kicsit az eredmény, két és fél percig nem esett pont egyik oldalon sem. Simon Balázs egy büntetőjével és Keller duplájával a Szolnok került megint előnybe, Nikola Jovanovics kettesére pedig Milosevics válaszolt három büntetővel felelt, így a végjátékra egy támadásnál nagyobb fórral érkezett a vendég együttes (52-56). A Kecskemét teljesen becsődölt támadásban a negyedik negyedben, összesen 7 pontot szereztek ebben a játékrészben, így végül egy elég pontszegény, küzdős meccsen nyert az Olaj 53-57 arányban.

 

Foto, Slide - Kosarsport MKOSZ facebook oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus