Nagyarányú ZTE siker a Nyíregyháza ellen

Végig vezetve, az utolsó negyedben pedig átlépve ellenfelén önbizalomnövelő győzelmet aratott Milos Sporar legénysége. 

Magyar Férfi Bajnokság, NBI/A-csoport, Középszakasz - 9. forduló

Zalakerámia ZTE KK (5-24) - Marso Nyíregyháza KK (11-19): 79 - 63
(25-19, 20-16, 10-14, 24-14)

Zalakerámia ZTE KK: Dzambics 13/9, Fekete 15, Mohácsi 7, Cohadarevics 28/6, Tamir 14. 
Csere: Darling -, Czinger 2, Kertész, Velkey, Kis R. -, Olasz A. -, Kerkai -. Vezetőedző:Milos Sporar.

Marso Nyíregyháza KK: Savic 8/3, Vasojevics 19/6, Nagy K. 7/3, Kolarics 7, Radenkovics 5.
Csere: Molnár M. 12/6, Kósa 3/3, Helmeczi 2, Lajsz -, Czura -. Vezetőedző: Sitku Ernő.
 

Kipontozódott: -

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

1. negyed
Fekete Stefan pontjaival kezdődött a találkozó, de túloldalról azonnal jött is a válasz Miroszlav Radenkovicstól (2-2). A Fekete Stefan-Darko Cohadarevics páros remekül mozgott a palánk alatt (6-2), de a Nyíregyháza nem engedte lerázni magát – sőt Branko Savic hárompontosa révén a harmadik perc végére meg is szerezte a minimális fórt (6-7). A ZTE azonban hamar rendezte sorait és a festékben domináló Daniel Tamir (14 pont, 11 lepattanó) vezérletével 7-0-ás etapot repesztett (13-7). A vendégek kezdő lendülete elillant, amelyet Mohácsi Mátéék keményen büntettek – a mérkőzésen először kétszámjegyű előnyre tettek szert (23-11). Molnár Marcel fújt riadót nyíregyházi oldalon: az ifjú irányító egymás után öt egységgel terhelte meg a hazai gyűrűt, amelyet Branko Savic közelije fejelt meg  – az első etap utolsó percei egyértelműen Sitku Ernő legénységének szája íze szerint alakult (25-19).


2. negyed
Helmeczi András duplájával tovább lopta a távolságot a NYKK, de Darko Cohadarevics előbb periméterről, majd palánk alól is eredményes volt – újra megnyugtató előny tudatában érezhette magát a Zalaegerszeg (32-21). A folytatásban sem hibázott sokat a Fekete Stefan-Daniel Tamir fémjelezte ZTE, amely Sitku Ernőt kényszerítette időkérésre (38-23). A vezetőedző intelmei nyitott fülekre találtak: Nikola Vasojevics lendült bele a pontgyártásba, aki mellé Marko Kolarics nőtt fel (40-32). A második szakasz utolsó percében hiába közelítette meg riválisát a Nyíregyháza, Mohácsi Máté találatának köszönhetően magabiztos hazai vezetés ismeretében mehettek a felek a félidei nagyszünetre (45-35).

3. negyed
A pihenő láthatóan megzavarta a feleket: Nikola Vasojevics kétpontosa után hosszú ideig gólcsend uralkodott, rengeteg hiba tarkította a meccs ezen szegmensét. Egészen a 25. (!) percig kellett várni az újabb sikeres találatra: akkor azonban Kósa Tamás süllyesztett el egy hárompontost, régen látott közelségbe érkezett a vendég alakulat (45-40). A nyírségiek láthatóan megérezték ellenfelük megingását, ám még mielőtt bajba kerülhettek volna a zalaiak, újfent a Daniel Tamir-Darko Cohadarevics centerpáros vette vállára gárdáját Rade Dzambics (13 pont, 9 gólpassz) kiváló meglátásai révén (55-44). De Molnár Marcel ezúttal is remek cserének bizonyult: a padról érkező ifjonc bátran támadta a gyűrűt, amellyel hat pontra csökkentette együttese hátrányát (55-49).

4. negyed
Molnár Marcel egységével indult a rendes játékidő záró etapja is, de a vele azonos poszton pattogtató Rade Dzambics hárompontossal válaszolt. A vendég védők nem tudtak mit kezdeni Darko Cohadarevics palánk alatti egyeduralmával, aki a lepattanózásban is jeleskedett (62-51). Fekete Stefan és Nikola Vasojevics vívott egymással élvezetes adok-kapok csatát, ám míg előbbinek akadtak társai a ponttermelésben, utóbbi teljesen magára maradt (69-53). A 37. percre úgy tűnt minden erejével elkészült a vendég együttes:  már több, mint húszpontos hátrányát mutatotta az eredményjelző tábla (78-57). A végjátékra már látványosan kiengedett a ZTE, míg Sitku Ernő tanítványainak egyetlen céljuk az eredmény kozmetikázása maradt (79-63).

A ZTE megérdemelten gyűjtötte be első középszakaszbeli győzelmét: végig kontrollálta a derbi alakulását, igazi csapatként múlta felül az idei évadban utolsó meccsét játszó Nyíregyházát, amely nem tudta kikapcsolni a hazaiak centerpárosán túl a Feketen Stefan-Rade Dzambics hátvéd duót sem. A lepattanócsatában is magabiztos fölényt tudhatott magáénak a zalai egylet (45-35), valamint a gólpasszok kiosztása terén is jócskán felé billen a mérleg nyelve (20-10). 
 

Fotó: zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus