Nagyon fontos meccset nyert Sopronban a Paks!

Szabó Zsolték a hiányzók ellenére pontos dobóteljesítménnyel múlták felül Rujákékat és megszereztek második győzelmüket a felsőházban.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 7. forduló

Soproni Sördögök - Atomerőmű SE 82-87 (19-30, 22-17, 24-21, 17-19)
Sopron, v.: Györffy P. A., Farkas G., Praksch P. (Parádi)

Sopron: Thomas 21/6, Ruják A. 13/3, Takács N. -, Boriszov 24/18, Tóth G. -
cserék: Trepák 8/6, Poscsics 9, Edwards 7

Atomerőmű: Dugat 15, Medve 11/9, Evans 18/9, Szabó Zs. 22/12, Körtélyesi 9
cserék: Baki -, Eilingsfeld 2, Kovács Á. 10/3

Teljes statisztikát itt találtok!

Másfél perc elteltével Ruják a Sopronnak szerzett vezetést, s felpörögtek az események. Evans triplájára Boriszov felelt hármassal, majd Szabó alakította 5-5-re az állást. A folytatásban is forfulatos volt a meccs, Boriszov vezérletével 12-8-ra a Sopron lépett el, ám ezt követően Medve triplája egy 13-2-es "Atom-robbantást" idézett elő, amely során Körtélyesi is kosarakkal keserítette szülővárosa csapatát. A szédületes dobóformát mutató paksiak az első negyed végére Medve és Szabó újabb triplájával 10 pont fölé hizlalták előnyüket. 

Pakson az ASE 2/22-es triplamutatóval zárta a két csapat összecsapását, Sopronban az első negyedben 6/7-es extra "találati aránnyal" dobtak távolról a vendégek. 

Ahogy a meccs, a második negyed is Ruják kosarával kezdődött. Medve Máté ráment a látványosságra, az első negyedben szerzett 3 triplája után a másodikban zsákolt. Thomas vezérletével egy 6-0-s futással 10 ponton belülre került a Sopron, ám erre egységes csapatmunkával azonnal felelt egy 6-0-lal az ASE. A szakasz közepén állandósult a 10 pont körüli paksi vezetés, ez nőtt 14-re Evans hármasa után. Egy ideig egymás hibáiból éltek a csapatok, majd a félidő hajrájában Boriszov dobott két triplát, felélesztve a hazai reményeket, sőt Thomas büntetőivel egy 8-0-s rohammal szünetig szorossá tette a meccset a Sopron. 

Thomas triplájával gyorsan megfelezte szünetbeli hátrányát a Sördögök, s e találat szinte szárnyakat adott a hazaiaknak, különösen Rujáknak, aki egy duplával meg egy triplával vétette magát észre. Ahogy az első félidőt 8-0-lal zárta, a másodikat 8-0-lal indította, s fordított a Sopron. Körtélyesi egyenlítő találatára Trepák triplát dobott. Ettől kezdve fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a hazai csapat ellen technikait ítéltek. Megtört a Sördögök lendülete, Evans vezérletével egy 8-0-lal 6 ponttal megugrott a Paks. Edwards és az újabb triplát dobó Trepák révén vette üldözőbe ellenfelét a Sopron. A negyed hajrájában Poscic is "megrázta magát",  de Körtélyesi és az egyik büntetőjét értékesítő Szabó jóvoltából 3 pont maradt a Paks előnyéből a negyed végére. 

Folytatódott az üldözőverseny, Poscic 1 pontra hozta föl a hazaiakat, Eilingsfeld azonban tett róla, hogy továbbra is a hazaiak fussanak csapata és az eredmény után. Boriszov bedobta 5. tripláját, egalizált a Sopron, mindkét csapat "hetvenkedett" 70-70-nél. Ennél a "büszke" állásnál "befagyott" az eredményjelző. A holtpontról Edwards egy jó büntetőjével ugyan a Sopron mozdult el, ám Szabó triplája egy 8-0-s paksi roham kezdetét jelentette.  Boriszov triplája rövid ideig éltette a hazai reményeket, ám Szabó triplája, majd Dugat kosara után 9 pontra nőtt a különbség, s innen már nem volt visszaút, a frissebb paksi csapat visszavágva hazai vereségéért fontos győzelmet aratott a zsinórban negyedik meccsén csak egyes időszakokban jól kosarazó Sopron otthonában. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus