Nagyot kellett harcolnia a Falcónak a DEAC ellen

Az első félidőben hatvan pontot dobott az Arena Savariában a DEAC, a fordulás után azonban ráerőltette akaratát ellenfelére a Szombathely.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 19. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - DEAC 103-96 (30-26, 21-34, 23-16, 29-20)

Falco: Govens 11/3, Váradi 16, Balmazovics 8/3, Bruinsma 14/6, Reddic 16. 
cserék: Curry 18/6, Perl 12, Tóth N. 8

DEAC: Dugat 17/9, Manigat 17/6, Boriszov 21/9, Ivosev 16, Amigo 6. 
cserék: Polyák 8/3, Velkey 5/3, Bognár 6, Tóth B. -, Kozák -

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Ivosev és Manigat vezetésével, jó védekezéssel kezdett a DEAC és az első percekben feküdt a vendégeknek a kontrollált játék, 10-5-re vezettek három perc elteltével - itt azonban beesett két Falco-tripla és innentől óriási pontpárbaj kezdődött. Védekezést nyomokban sem lehetett felfedezni egyik oldalon sem az első negyed nagy részében, mindkét csapatnál teljesen üres volt a festék, a ziccerdobást gyakorolhatta mindenki - a játékrészt végül 30-26-ra (!) nyerte a Szombathely, a hazaiaknál Reddic 9, Bruinsma 8 pontot szerzett, a vendégeknél pedig Ivosev és Manigat 11-11 egységnél tartott. Nem véletlen, hogy a kisszünetben Gasper Okorn megkérdezte fiait, hogy mégis ki fog védekezni, de hiába, a folytatásban is nagy volt a rohanás, akadtak kaotikus jelenetek, megtörte a jeget az addig még be nem találó Boriszov, úgyhogy Okorn időt is kért - elmondta, hogy sem védekezésben, sem támadásban nem játszanak semmit, csak kocognak, ennek pedig nincs köze a filozófiájukhoz. Ez sem ért azonban semmit, konkrétan lötyögött mindkét csapat hátul, ezzel szemben elöl rendkívül magas színvonalú játékot láthattunk, pontos befejezésekkel, jó labdajáratással, néha-néha extra dobásokkal, kiváló egyéni teljesítményekkel - pontosan ugyanúgy zajlott a második negyed is, mint az első. Ebből viszont a DEAC jött ki jobban, az utolsó fél percben két triplát is bebombáztak a vendégek, úgyhogy 51-60 (!) állt az eredményjelzőn a nagyszünetben - úgy, hogy a Falco egyébként átlagban 76-ot kapott eddig az egész mérkőzéseket tekintve... Az 56%-os szombathelyi mezőnymutató kiválóan nézett ki, csak éppen a túloldalon 67%-kal céloztak a debreceniek, csak a Manigat-Boriszov-Ivosev trió 39 pontot rámolt be.

A forduló után Curry kezdett a Falcóban Balmazovics helyett és az első támadást rögtön ő fejezte be egy triplával, az pedig azonnal látszott, hogy Okorn elérte a célját a nagyszünetben, felpörgette a csapatát: 7-0-t futott a Szombathely egy perc alatt, úgyhogy Berényi Sándor kért időt. Ennek ellenére 64-63-nál már átvették a vezetést a vasiak, közben viszont Bruinsma egy sportszerűtlennel beütötte negyedik faultját is, úgyhogy neki le kellett ülnie - ez pedig újabb fordulatot hozott, mert a DEAC egy 8-0-val reagált azonnal, megint Okorn intette magához övéit. Innen legközelebb a záró etap első részében érte utol ellenfelét a Szombathely, akkor Curry hármasával, 81-80-nál visszavették a vezetést a sárga mezesek és ebben az időszakban abszolút az ő akaratuk érvényesült, hat ponttal meg tudtak lépni. Bő négy perccel a vége előtt Ivosev kipontozta Tóth Norbertet, de itt fejben és fizikálisan is ellenfele fölé nőtt a Falco - jöttek a fontos támadópattanók, a jó védekezések és amit kellett, azt be is dobták, úgyhogy az utolsó percekben a maga javára döntötte el a mérkőzést a gárda. A végén Curry és Váradi is megvillant, míg a túloldalon sorozatban három kulcsfontosságú dobást hibáztak el Ivosevék, úgyhogy hiába a félelmetes első félidő, a másodikban nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel - a bravúr elmaradt, továbbra is bevehetetlen az Arena Savaria. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus