Ráadásban verte a Paks a Pécset

Közös megegyezés alapján öt negyedet játszottak a felek, itt fordított a két légióssal felálló ASE a külföldi nélkül érkező PVSK ellen.

A kosarlabda.ase.hu tudósítása:

Felkészülési mérkőzés

Atomerőmű SE - PVSK-PANNONPOWER 91-84 (22-23, 18-7, 14-21, 11-19, 26-14)

ASE: Kovács 18/9, Illés 3/3, Barnies 7, Szabó 22/9, Tóth 8.
Csere: Will 5/3, Dunn 15/3, Eilingsfeld 13, Gulyás -, Meixner -. Vezetőedző: Schmidt Béla

PVSK: Halász 14/6, Csabay 3, Bíró 20/12, Harazin 11, Horti 7/3.
Csere: Czukor 5, Antóni 10/6, Bödör -, Demeter 5/3, Popgyákunik -, Kővágó-Laska 6, Sértő -, Berkics 3/3.  Vezetőedző: Csirke Ferenc

"Két heti edzés után eljött az első edzőmeccs ideje is, a Paks ellenfele pedig a PVSK-PANNONPOWER csapata volt. A hazaiaknál Rakocevic sérülés miatt nem szerepelhetett, Medve Máté pedig a vezetőedző engedélyével hagyta ki a találkozót, míg a túloldalon egyelőre még csak a magyar játékosok szerepeltek, mivel a légiósok meg nem érkeztek meg.

Az első találatot Szabó Zsolt jegyezte, ez meg is adta a meccs alaphangját. Főleg Szabó Zsolt volt elemében, már az első negyed derekán 9 pontnál járt. Az újak közül Dunn és Barnies is jól szállt be, bár utóbbinál ez inkább a mezőnymunka terén mutatkozott meg, nem a dobásokban, mert azzal kissé hadilábon állt.

Az első negyedet a Pécs zárta minimális előnnyel, ám a másodikban visszavette az ASE a vezetést, köszönhetően Eilingsfeld agilis játékának. Védekezésben így is több hiba becsúszott, időt is kért Schmidt Béla, hogy egy kicsit rendbe tegye a dolgokat. Az idény eleji forma erősen tükröződött mindkét csapat játékán, látszott, hogy fáradtak a lábak. Szép lassan azért kezdett kijönni a különbség, így mikor lefújták a második negyedet, már 10 volt közte.

Az ezúttal mindössze két percig tartó "nagyszünet" után a Pécsnek jött ki jobban a lépés, Bíró nehézbombázásának köszönhetően két pontra fel is kapaszkodtak nem egész öt perc alatt. Forgatták a hazaiak a csapatot rendesen, olyan is előfordult, hogy az Illés - Gulyás duó alkotta a hátvédpárost. Szabó újra belelendült, megint meglépett tízzel az ASE, ám egy-két hiba után a Pécs visszaállította a korábbi pár pontos különbséget a harmadik játékrész végére.

A negyedik negyed aztán szinte teljes egészében a vendégekről szólt, a remekül célzó Bíró vezérletével átrohantak Schmidt Béla csapatán, és nyolc ponttal nyerve a negyedet öt pontos előnyre tettek szert.

Ezúttal azonban itt nem ért véget az összecsapás, a felek közös megegyezése alapján egy ötödik negyedre is visszatértek a játékosok a pályára. Ez a felvonás mentette meg végül a hazaiak becsületét, a jól célzó Will Tamás ébresztőként ható találatai után összeszedték maguékat, szigorítottak egy kicsit a védekezésen, támadásban pedig néhány szép dobást célba juttatva végül  megnyerték a találkozót."

fotó: kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus