Sima Falco-siker az Olaj ellen

Fokozatosan őrölték fel a tartalékos Tisza-partiakat a szombathelyiek, és megérdemelt győzelmet arattak a felsőházi rangadón.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, felsőház, 3. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Szolnoki Olaj KK  96-71 (20-18, 28-19, 31-19, 17-15)

Falco: Govens 17/9, Váradi 21/12, Balmazovic 15/12, Bruinsma 13, Reddic -.
Csere: Tóth N. 10, Curry 10/3, Körmendi -, Hódi -, Perl 10, Bíró -.

Szolnok: Airington 10/6, Rudner 2, N. Milosevics 10/6, Andric 21/3, Tóth Á. 8.
Csere: Frank 2, Malesevic 16/6, Taiwo 2, Csák -, Frikker -.

 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Érdekes felállásban, az Andric - Tóth Ádám centerpárossal kezdett a Szolnoki Olaj a Falco otthonában - Vojvoda Dávid maródi volt a vendégeknél, ezért is szavazhatott bizalmat a magas szerkezetnek Dragan Alekszics. Balmazovics emberes triplájával indult a találkozó, de nem maradt rest Andric sem, ő is bebombázott egy "ablakosat". Kevésbé volt fókuszban a védekezés, visszonylag üresen dobálhattak a játékosok, be is esett pár pont (10-7). Főként Andricot keresték a szolnokiak a meccs elején, a szombathelyiek támadójátéka több lábon állt egyelőre (14-9). Tóth és Nemanja Milosevic is 2-2 faulttak álltak már az első negyedben, tovább szaporítva a címvédő bajait. Ennek ellenére jól tartották magukat a tartalékos piros-feketék, 20-18-cal ért véget az első felvonás.

Kevés kosárral, fizikálisabb játékkal indult a második negyed. Andric is beütötte második hibáját, a Falco 12 büntetőt dobhatott már a Tisza-partiak kettőjével szemben (25-22). Andric megkapta a harmadik faultját is, le kellett ülnie a szolnokiak legeredményesebb játékosának - a másik oldalon is adódtak azonban gondok, Juvonte Reddic úgy festett, nem tudja folytatni a játékot, Curry pedig 4 személyivel állt (30-25). Rendkívül sokat állt a játék, rengeteg szabálytalanságot láttak a játékvezetők - nem is tudta elkapni a fonalat egyik csapat sem. Govens büntetőivel és kosarával tízzel lépett meg a Falco, ritmustalanul támadott az Olaj (37-27). Percekig alig találták el a "berendezést" a piros-feketék, de a játékrész végére valamelyest elkapták a fonalat - a maratonira nyúlt első félidőt végül így is a házigazdák zárták magabiztos vezetéssel (48-36).

Váradi és Milosevic triplákal szórtak, de Balmazovic és Tóth Norbert is betaláltak - potyogtak a kosarak, jót tett a feleknek a pihenő (58-46). A jó kezdést követően azonban visszaesett a Szolnok játéka, fáradni látszottak a piros-feketék - Váradi gyors öt pontjával 21 ponttal lépett meg a Falco, 13-4-et futottak 4 perc alatt a vasiak (71-50). Alekszics mester időkérése sem használt, Váradi újabb trojkát dobott, kezdett kiütéssé fajulni az eleinte még szoros derbi. A kilenc ponttal megnyert második negyedet követően a harmadik etapot 12-vel húzták be a sárga-feketék, úgy tűnt, eldőlt az összecsapás a záró tíz percre fordulva (79-56).

Itt az Olajnak már nem maradt ereje közelebb zárkózni, a szombathelyiek okosan őrizték előnyüket. Curry még az utolsó percekre tartogatott egy szép jelenetet, Andricot takarta be zsákolás közben - a végeredmény szempontjából ez már nem száámított, de a közönséget talpra ugrasztotta. Végül Reddic második perces kiesése sem zavarta meg Gasper Okorn fiait, magabiztosan kontrollálták az összecsapást, és megérdemelten győzték le a tartalékos szolnoki csapatot. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus