Szoros első félidőt követően sima Olaj-győzelem a PVSK ellen

A harmadik negyed közepén elfáradtak a pécsiek, a második félidőt 26 ponttal nyerte a Tisza-parti gárda.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 9. forduló 
Szolnoki Olaj KK - Pécsi VSK-VEOLIA 104-75 (22-19, 21-21, 27-20, 34-15)

Szolnok: Vojvoda 20/9, Airington 5/3, Benke 18/12, Milosevics 13, Tóth Á. 10.
Csere: Murphy 11/3, Andric 5, Rowsey 18/12, Kovács P. 4.

PVSK: Simon 7/3, Taylor 11/3, Ciric 12/3, Budimir 19/6, Kesar 13/6.
Csere:  Pongó -, Demeter 11/9, Horti 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Két remek formában lévő együttes, a listavezető Szolnoki Olaj (7-1) és a nyáron alaposan megerősödött PVSK (6-2) csapott össze a férfi NB I/A kilencedik fordulójának egyik rangadóján - ez a két csapat kapta a legkevesebb pontot eddig a bajnokságban, de pontfelelős is akad bőven mindkét oldalon, jó derbire volt tehát kilátás. Benke duplájával indult a találkozó, majd Tóth Ádám centerezett szépen Hortiról. Lendületesen kezdtek a hazaiak, Vojvoda kintről volt eredményes, végül Simon trojkája szakította meg a 7-0-s szolnoki kezdést. Budimir szerzett öt pontot két támadásból, amivel máris 10-8-ra zárkózott csapata - három és fél perc telt el, gyors akciókat vezettek a felek. Benke Szilárd remek passzokkal hozta helyzetbe Andricot és Milosevicet is, 16-9-re lépett el az Olaj, Csirke Ferenc jobbnak látta, ha magához rendeli játékosait. Demeter Attila hintett be egy triplát, majd Vojvoda büntetői után még egyet - szívósan tapadt a címvédőre a Pécs (18-16). Kesar is beköszönt távolról, Kovács Péter pedig közelről - a színvonalra nem lehetett panasz, kosárgazdag negyed végén szűk hazai előnyt jegyezhettünk fel (22-19). 

Két amerikai kosárral indult a második felvonás, Taylor kosarára Andrew Rowsey válaszolt. Kissé kapkodóvá vált a játék, Taylor osztott ki egy nagy sapkát Andricnak, kosarak nem igazán estek az első percekben (24-23). Vojvoda értékesített egy nehéz távoli dobást, Airington pedig ziccerig vitte, ismét Csirke mester kért időt, nehogy nagyon meglépjen a Szolnok (31-25). 5/11-gyel triplázott a PVSK, főként ennek, na meg jó védekezésüknek volt köszönhető, hogy továbbra is ott loholtak a hazaiak nyakában (37-35). Airington hármasára Ciric válaszolt, Kesar közelijével pedig mindössze egyetlen pont maradt a piros-feket előnyből (41-40). Egy támadása még maradt az Olajnak a negyed végén, Andricot megint betakarta Taylor, de az ezt követő alapvonali bedobásnál Murphyt üresen hagyták a mecsekaljaiak, amit ziccerrel büntetett a bedobó - 43-40-es állással mehettek nagyszünetre a csapatok. 

A jól játszó Benke trojkájával újfent hat pont volt a szolnoki előny a harmadik etap elején, majd Vojvoda büntetőivel, illetve Murphy betörésével először alakult ki kétszámjegyű különbség a felek között (52-42). Csirke Ferenc rendelte gyorsan magához a kissé beragadó pécsieket, de a differencia nem csökkent a játékrész feléhez érkezve (56-46). Budimir, Kesar és Taylor rázták meg magukat végül, egy 9-2-es futással, valamint zónavédekezésre való váltással zárkózott a vendég együttes (58-55). Hazai időkérést követően gyors 9-0-lal válaszolt az Olaj, Benke öt pontot is hozzátett ehhez - az újabb fordulat miatt most Csirke Ferencen volt a sor, hogy rendezze sorait (67-55). Rowsey és az egykori szolnoki kedvenc, Budimir triplaváltásával zárult a harmadik negyed, bár 10 volt közte, nem érezhette magát biztonságban a házigazda (70-60).

Rowsey dobott szerencsés hárompontost labdaszerzését követően, majd újra elhagyták a mecsekaljaiak a játékszert - tizenháromra hízott a hazai vezetés (75-62). Milosevic ütközött a levegőben Taylorral, de szerencsére egyik játékosnak sem esett komolyabb baja. Demeter bevágta a harmadik távoliját, de Tóth zsákolása, valamint Murphy dudaszós tempója révén lendületben maradtak a Tisza-partiak (81-65). Csakhamar 20 pont fölé kúszott a különbség, úgy tűnt, az 58-55-re való zárkózás túl sok energiát emésztett fel vendégoldalon, hiszen 10 dobott pont ellenében 32-t kaptak azóta (90-65). Az eddigi hazai mérkőzésein visszafogottabban teljesítő Rowsey nagyon elkapta a fonalat, negyedik hárompontosát küldte a helyére, Vojvoda pedig megdobta a századik hazai pontot is (101-73). Szoros első félidő után magabiztosan győzte le a Szolnoki Olaj KK a harmadik negyed közepére elfáradó PVSK-t, így megerősítette vezető helyét a tabellán Dragan Aleksic legénysége. 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus