Szoros meccsen őrizte meg hibátlan hazai mérlegét az Olaj

Kendrick Perry nélkül nem volt könnyű dolga a Szolnoknak, de végül Milosevics és Vojvoda vezérletével hetedik hazai mérkőzését is nyerte.

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 14. forduló

Szolnoki Olaj KK (12-2) – PVSK-Veolia (7-7) 78-69 (24-20, 22-18, 17-20, 15-11)

Olaj: Phillip 1, Kovács 12/6, Vojvoda 21/3, Milosevics 23/3, Andric -.
Csere: Tóth Á. 8, Polyák 5/3, Ford 8/3.

PVSK: Durham 7, Supola 7/3, Demeter 4, Budimir 22/12, Sarlija 2.
Csere: Simon 5/3, Dukics 13/9, Bíró 3/3, Harazin 6.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Kendrick Perry nélkül igyekezett tovább javítani otthoni hibátlan mérlegét az Olaj, de a Pécs rögtön az elején jelezte, hogy nem feltartott kézzel lép pályára a listavezető otthonában. Mindkét oldalon igyekeztek kihasználni az ellenfél gyengeségeit, a mismatcheket, ennek köszönhetően már az első percekben rengeteg büntető tördelte a játékot. Vojvoda és Milosevics vezetésével kicsit ellépett az Olaj a negyed közepén, de a padról több segítség érkezett vendégoldalon, Harazin és Dukics elöl-hátul igyekezett stabilizálni a Pécset. A második negyedet jobban kezdte a Vojvoda és Milosevics húzta Szolnok, és Kovács Péterre sem lehetett panasz, többször is 9-10 pontos volt a különbség. A vendégek Durhamben bízhattak, a remeklő irányító az első félidőben 8 gólpasszt osztott ki és harcolta ki a faultokat, Budimir is elkezdett be-betalálgatni, összességében azonban jól menedzselte a mérkőzést a Szolnok. 

Fordulás után elég sokáig kellett várni az első szolnoki pontokra, de a vendégek ezt nem tudták kihasználni, és amikor Milosevics belelendült, hamar visszaállt a 10 pont körüli differencia. A hazaiaknál azonban kicsit bele is kényelmesedtek ebbe a játékba, a többiek nem igazán találták el a gyűrűt, a PVSK pedig szívós munkával felzárkózott a negyed végére, Dukics triplájával ki is egyenlítettek. Itt észbe kapott a Szolnok, 5-0-s futással zárta a 3. negyedet, a negyedik játékrészt pedig hasonló pontos játékkal kezdték – főként védekezésben voltak nagyon kemények, a Pécs nyolc perc alatt összesen kilenc pontot tudott szerezni. Nagyot küzdöttek a pécsiek, végig nem adták fel, azonban két perccel a vége előtt Milosevics triplája mindent eldöntött - ha nehezen is, de győzött a Szolnok. 

fotó: pvsk-panthers.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus