Szoros meccsen verte a PVSK-t a ZTE

A második negyedtől már a ZTE akarata érvényesült és szoros végjátékban ugyan, de bejutottak az V. Orosz László Emléktorna döntőjébe.

 

PVSK-Pannonpower - Zalekerámia ZTE KK 81-84 (20-20, 18-28, 21-17, 22-19)

Dobók hamarosan!

Budimir kosarával indult a mérkőzés, Halász Ákos pedig mind védekezésben, mint támadásban igyekezett tartást adni csapatának – a ZTE kissé pontatlannak tűnt az első percekben, hamar időt is kért Bencze Tamás. Bíró Olivér keze nagyon sült, de Budimir is beemelt egy hármast, így a zalaegerszegiek rögtön 0-13-ról kezdhették meg a felzárkózást. Ez sikerült, Kinney duplája után 20-20-szal zárult az első negyed, majd az amerikai irányító extra dobásaival át is vette a vezetést Bencze Tamás együttese a második játékrészben. Itt már egyértelműen az ő akaratuk érvényesült, a PVSK csak a félidő utolsó perceiben találta meg újra a ritmust támadásban – addigra már tíz pont körül hátrányban voltak és bár Horti Bálint szerzett néhány szép kosarat, ezen nem is tudtak faragni.

A fordulás után kissé visszaesett az iram, nagyon sokat hibáztak a felek, érződött, hogy a csapatok próbálgatják a játékaikat. A Pécs Budimirnek adta a labdát legtöbbször és sikerült is feljebb zárkózniuk, de a lassan csordogáló játékrész végén egy eladott labdából ismét hat egységre húzott el a ZTE. Mindkét gárda gyengén dobott, főleg eladott labdákból szerezték a kosarakat, majd Kinney-ék két nagy hármassal növelték ismét az előnyüket. A hajrára azért a Pécs is elkapta a fonalat, Budimir két szép kosarával kiegyenlítettek másfél perccel a vége előtt, ám Pantelics triplával válaszolt. Az utolsó percben mindkét csapat hibázott, majd Budimir értékesített egy büntetőt, de 81-83 után már nem tudott csodát tenni a Pécs - nyert és döntőbe jutott a Zalaegerszeg. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus