Tovább menetelnek a Sördögök

A Sopron a mérkőzés elejét és a harmadik negyed egy részét leszámítva uralta a mérkőzést és magabiztosan győzte le a Körmend együttesét.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 8. forduló, 2014. november 27.

Soproni Sördögök (8-1) - Egis Körmend (1-8)  88-73  (16-14, 27-18, 16-24, 29-17)

Sopron, MKB Aréna 1500 néző  Vezette: Vígh P. dr., Szabó G., Söjtöry T., (Gincsai dr.)

Sopron: Thomas 14/6, Ruják -, Boriszov 22/12, Dénes 11/3, Poscic 14.
Csere: Edwards 17/3, Takács 5/3, Tóth G. -, Trepák 5/3.  Vezetőedző: Sabáli Balázs.

Körmend: Lemon 15/6, Popadics 10, Ferencz 20/18, Tóth N. 6, Richards 12.
Csere: Török 7, Sonyák -, Latinovics 3/3, Doktor -.  Vezetőedző: Ante Perica.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

Amellett, hogy a soproni szak- és klubvezetésnek erős a körmendi kötődése, a hazai játékosok közül Tóth Gergely és Molnár Márton körmendi nevelésű és Thomas Jermaine, valamint Ruják András is kosarazott a vasi városban. Körmendről ezúttal, talán a csapat visszafogottabb szereplése miatt, talán mert hétköznap volt, kevesebben látogattak el Sopronba, mint szoktak. Óriási üdvrivalgás fogadta a legutóbbi két meccsét idegenben megnyerő, a bajnokságot vezető hazai együttest, amelyet szurkolói jóvoltából a bemutatáskor roppant látványos koreográfia fogadott.

Az első 2-2 támadását mindkét csapat eredményesen zárta. A folytatásban a küzdelem dominált. A Körmend játszott pontosabban, nyugodtabban, s Richards centerkosaraival, valamint Ferencz triplájával 5 pontos előnyt szerzett. A negyed vége viszont egyértelműen a Soproné volt. Összeállt a hazai védekezés, s Thomas büntetői után Boriszov előbb a támadópattanót visszaszerezve kosár plusz büntetős akcióval egyenlített, majd egy lerohanásos támadás végén Edwards pazar passzából volt eredményes, s e 7-0-lal átvette a vezetést a Sördögök.

Lendületben maradt a Sopron, a center, Poscic előbb indításból, majd Edwards újabb zseniális átadása után volt eredményes, igaz, a túloldalon is villant a center, Richards. Körmendi időkérés után Thomas triplájával, majd remek átadása után Poscic újabb találatával 9 pontosra nőtt a Sopron előnye. A szakasz első fele a Sördögök horvát centeréről szólt, képtelenek voltak tartani a vendégek, társai pedig ügyesen játszották meg. Bár Lemon és Ferencz révén egyszer feljött a Körmend, a negyedben egyértelműen a Sopron akarata érvényesült. A szakasz hajrája kifejezetten látványos játékot hozott, Ferencz és Latinovics egy-egy triplával próbálta közelebb hozni övéit a Sopronhoz, miközben Dénes zsákolt hatalmasat. A félidő végén állandósult a 10 pont körüli hazai vezetés. 

Boriszov kosara, majd a körmendi edző technikaija utáni büntetője vezette be a második félidőt. Poscic harmadik személyije után a helyére érkező Trepák triplát dobott. Az első körmendi pontot 6 soproni után Lemon szerezte büntetőből. A körmendi zóna megtörte a hazaiak lendületét, rosszul dobtak, több labdát is eladtak a hazaiak, Lemon és Ferencz vezérletével egy 11-0-t "repesztve" szorossá tette a meccset a Körmend. Takács triplája sem törte meg a vendégek lendületét, a hazaiak újabb labdákat adtak el, a vendégek pedig csapatként küzdve Tóth Norbert találatával ledolgozták a hátrányukat. Igazi katlan hangulat lett úrrá a soproni arénában, hiszen a vendég szurkolók is (hang)erőre kaptak. A negyed az addig szinte csak rontó Boriszov remek megmozdulásainak köszönhetően 3 pontos hazai vezetéssel zárult. 

Boriszov és a Sopron lendületben maradt, a montenegrói két újabb triplájára építve egy 10-0-s rohammal kezdte a Sopron a záró szakaszt, a túloldalon viszont Richards mihelyst labdát kapott, egyéni sportággá alakítva a kosárlabdát, mindent azonnal próbált egy-egyben megoldani - többnyire sikertelenül. Lemon és Ferencz még próbálta visszahozni a Körmendet, de a hajrában Boriszov, Edwards és Dénes kosarai bebiztosították a Sopron újabb sikerét.

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: – Nagyon kemény mérkőzés volt! A 16 pontos előnyünket nem tudtuk megtartani, ott a Körmend jó védekezése és a rossz dobószázalékunk miatt alakult ez így. Ezt követően tudtunk újítani, és Boriszov extra dobásai kellettek ahhoz, hogy újra elmenjünk. A Körmendnek is jár a gratuláció, mert nem adták fel az utolsó pillanatig. Kívánom, hogy induljanak el felfelé.

Ante Perica, a Körmend vezetőedzője: – Harcos mérkőzés volt, amelyen mi is jól küzdöttünk. A második félidőben vissza tudtunk jönni, de ez nagyon sok energiát felemésztett, és nem volt elég ahhoz, hogy itt győzzünk a Sopron ellen. Az utóbbi időben ez volt a legjobb játékunk, de nem volt elég, mert a hazaiak sok támadólepattanót szedtek, és Boriszovot a második félidőben nem tudtuk megállítani.

Slide, foto - Osztódi Gergely

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus