Tükörsima győzelemmel mutatkozott be a Kaposvár

A KKK Davon Usher vezérletével simán verte az Eszéket, a Pécs pedig a harmadik negyedben lelépte a MAFC-ot a PVSK-kupa első napján.

Kaposvári KK - Eszék 89-73 (17-20, 33-13, 26-16, 13-24)

Kaposvár: Mijajlovics11, Fodor 5/3, Usher 22/9, Spica 15, Grebenár 3
cserék: Baki 8/6, Papp P. 5/3, Benke 10, Horváth M. 7, Kocsis 3, Szőnyi -.

A somogyiak első felkészülési mérkőzésüket játszották, de a csapatkapitány Hendlein Roland kisebb sérülés miatt nem lépett még pályára - ellenben bemutatkozott a két új légiós, Davon Usher és Igor Mijajlovics is. Kettejük összjátékából született meg az első kosár, de az Eszék Mise vezérletével végig előrébb járt az első negyedben - három ponttal meg is nyerték ezt a tíz percet. A folytatásban aztán fordult a kocka, beindult Usher, a második negyedben pedig átgázolt ellenfelén a KKK: kereken húsz ponttal volt jobb ebben az időszakban Szrecskó Szekulovics csapata, az amerikai bedobó pedig egy 3+1-es játékkal zárta a félidőt. Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a harmadik etap is, majd a záró tíz percben már jobbára a fiatalok és a cserék voltak a parketten mindkét oldalon - a kaposváriak bemutatkozása így is tökéletesre sikerült.
 

PVSK-PANNONPOWER - MAFC 76-63 (17-18, 15-16, 29-13, 15-16)

PVSK: Halász 10/6, Bíró 7/3, Csabay 6/6, Budimir 5/3, Horti 13
cserék: Popadics 15/3, Harazin 13, Popgyákunik 2, Kővágó-Laska -, Bödör 2, Czukor 3/3, Demeter -.

MAFC: Smith 13/3, Mócsán 9/3, Kovács Á. 11/3, Gadley 8, Timkó 8/3
cserék: Tursics 6/3, Mohay 2, Debreceni 3, Lakits 3/3.

Csabay triplájával indult a találkozó, de az első negyedben végig partiban volt a MAFC, sőt, Kovács Ádám gyorsan beszórt hét pontjával hamar előnybe is került a fővárosi gárda. A pécsiek új igazolása, Marko Popadics a cserepadról érkezve büntetőkkel igyekezett megtolni csapatát, de egy ponttal így is a MAFC járt előrébb tíz perc után. A második negyed is hasonlóan zajlott, bár hat ponttal vezettek Mócsánék, amikor Halász Ákos triplájával visszakapaszkodott a Pécs - hosszú kosár nélküli időszak után a hajrában ismét megsorozták egymást a felek, de ezúttal is a fővárosiak jöttek ki jobban egy ponttal.

A fordulás után ritmust váltott a PVSK, egy 7-0-s etappal fordítottak Budimirék, majd az erőcsatár és Popadics is beemelt egy-egy triplát - Halász hármasa után már tíz pont felett járt a pécsi előny, ebben a negyedben lejátszotta ellenfelét Csirke Ferenc együttese. A 16 ponttal megnyert játékrész után nem volt sok kérdés az utolsó tíz percben, lemenedzselte a baranyai együttes és döntőbe jutott - holnap a Kaposvárral meccselhetnek a trófeáért.

fotó: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus