Újra győzött Körmenden a Pécs

A szinte hiba nélkül, sokoldalúan játszó Anthony Nelson győzelemre vezette együttesét a Körmend otthonában.

Férfi NBI/A-csoport, Középszakasz, Középház, 6. forduló

Egis Körmend (13-16) – Pécsi VSK-PANNONPOWER (16-13) 66-78 (20-15, 12-26, 21-9, 13-28)
Körmend, Szentély Aréna 1700 néző  Vezette: Földházi T., Török R., Pozsonyi L. (Szaniszló) 

Körmend: Walker 13/9, Ferencz 14/12, Seals -, Tóth 13/3, Török 14/6.
Csere: Popadics 8/6, Farkas 4, Latinovics -.   Vezetőedző: Déri Csaba.

Pécs: Nelson 23, Pahlmblad 18/6, Bíró 4, Budimir 18/6, Horti 10.
Csere: Harazin -, Halász 5/3, Sztojanovics -. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető.

A hazaiaknál bemelegített Ryan Richards és Momcsilo Latinovics is, de az első félidőben egyiküknek sem jutott szerep, sőt mint később kiderült, a center egyáltalán nem is játszott ezen a meccsen. Azok voltak a pályán, akik szombaton kivették részüket az Alba elleni sikerből. Sok mindenben hasonlóan alakult ez a találkozó is, mint a legutóbbi. Jobban kezdett az ellenfél, aztán ébredtek a piros-feketék és öt ponttal nyerték az első tíz percet úgy, hogy az utolsó hat másodpercben a saját alapvonalról indulva Farkas zsákolásával érték el a húsz pontot. Aztán ahogy az Alba ellen, úgy ezúttal is megállt a hazai lendület a kisszünet után. Sorra maradtak ki a dobások, a pécsiek viszont látszólag könnyedén jutottak helyzetbe, amelyeket Nelson vezérletével rendre értékesítettek is. Főleg a negyed utolsó öt percében hagyta állva ellenfelét a Pécs, és vezetett húsz perc után kilenc ponttal. Jobb védekezéssel és három triplával tért vissza a pályára a Körmend a szünetet követően. A 26. percben már csak egy pont volt a hátrány, Csirke Ferenc kért időt. Többször is átvehette volna a vezetést a Körmend, de egy darabig nem sikerült. Aztán Török büntetői majd zsákolása után hárommal már a hazaiak voltak előrébb. A Pécs ebben a negyedben mindössze 9 pontot szerzett. Aztán jött az újabb fordulat, Budimir és Nelson kosaraival átvette a vezetést a vendégcsapat. A 38. percben jött az a momentum, amely végleg eldöntötte a találkozót.
Hat pontos hátránynál a végletekig kijátszotta helyzetét a Körmend, Ferencz triplát szerzett, amit a játékvezetők megadtak, de Csirke Ferenc azonnal mutatta, hogy kikéri a videó bírót. Földházi Tamás az eset visszanézése után egyértelműen mutatta: Nem jó a kosár. Mínusz három helyett maradt a hat közte, amit Pahlmblad büntetőkkel növelt tovább. A Körmend az idő fogytával egyre inkább kapkodott és erőltette a dobásokat, amelyek rendre kimaradtak, tíz fölé nőtt a különbség. Ferencz még dobott egy triplát, de az utolsó két és fél percben – bár végig küzdöttek – már nem volt esélyük a hazaiaknak a fordításra. A frissebbnek tűnő és pontosabban játszó vendégek megérdemelt sikert arattak és így gyakorlatilag bebiztosították helyüket a rájátszásban, a Körmend pedig nehéz helyzetbe került. Amiatt is, mert az Alba győzni tudott Szegeden.

Déri Csaba: – Ki kell mondani, hogy hetek óta nem tudtunk rendesen dolgozni sérülések miatt, ráadásul nagyon sűrű menetrendben játszottunk. Richards nekünk alapemberünk, az Alba ellen még meg tudtuk nélküle oldani, de az nagyon sokat kivett belőlünk. A Pécs szervezett játékot játszott, de a harmadik negyed után még mi vezettünk. A 13-28-as utolsó negyed mutatja, hogy egyértelműen kijött a fáradtság. Aki hadra fogható, azokat igyekeztünk forgatni, de sajnos Seals megint rosszul játszott.

Csirke Ferenc: – Fantasztikus meccset játszottunk. Mind védekezésben, mind pedig támadásban a szezon legtökéletesebb meccse volt számunkra. A játékosaim végrehajtották, amit megbeszéltünk, a Körmendet hazai pályán 66 ponton tartani talán még senkinek sem sikerült a szezonban. Még úgy is nagy siker ez, hogy Richards nem játszott, hiszen láthattuk, hogy nélküle is képesek sok pontot dobni és nyerni a körmendiek. Talán az is benne volt, hogy ma mi voltunk a frissebbek.

Slide és Fotó - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus