Varázsolt az első félidőben, átgázolt a DEAC-on az ASE

72 pontot szórt az első 20 perc alatt a tolnai gárda, valósággal állva hagyták ellenfelüket ezen az estén.

Magyar férfi NBI/A, középszakasz, középház, 3. forduló
Atomerőmű SE - DEAC 118-80 (36-12, 36-18, 19-30, 27-20)

ASE: Kovács 14/3, Faust 27/15, Medve 14/9, Eilingsfeld 20/3, Jevtovics 16.
Csere: Ruják 6, Szalai 3/3, Pajor 2, Williams 12, Kalmár 4. 

DEAC: Dugat 10/6, Polyák 8/6, Borisov 21/12, Kósa 6/6, Amigo 7.
Csere: Bognár 12, Velkey 7/3, Omenaka 4, Kozák M. 2, Opre -, Tóth B. 3. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A 14-14-es mérleggel álló ASE a tőle csak egyetlen győzelemmel elmaradó DEAC csapatát fogadta a férfi élvonal középszakaszának középházában. Sok volt a hiányzó mindkét oldalon, a tolnaiaktól Henton, Norfleet és Horváth mellett Braniszlav Dzunics vezetőedző sem lehetett a csapattal, míg vendégoldalon Tomislav Ivosev  és Jahens Manigat nem segíthettek a pályán lévőknek. Borisov triplája nyitotta az összecsapást, Jevtovic válaszolt rá, de a következő támadásból Kósa is betalált kintről. Eilingsfeld gyors öt pontjával már újra az ASE vezetett, a jó kezdés után kissé beragadt a hajdúsági együttes (15-8). Faust is elkapta a fonalat a hazaiaknál, csakhamar tíz pontra nőtt a távolság a felek között - érkezett is Berényi Sándor első időkérése (20-10). Tovább folytatódott azonban a paksi roham, Faust második trojkájával már egymaga annyi pontnál tartott, mint a teljes debreceni legénység - kisvártatva beemelt még egyet, 2-6 után egy 27-4-es futást csinált az ASE (29-10). Úgy tűnt, két kezdőjtékosa hiányát nem bírja el a DEAC, átrohant rajtuk a házigazda - az első negyed 36-12-vel ért véget.  

A második játékrészt is triplával nyitotta a hajdúúsági együttes, de a különbség így sem csökkent - Szalai is bevágott egy távolit, lendületben maradt az ezúttal Jan Pavlik irányította házigazda (43-17). A különbség hamar elérte a 30 pontot is, pedig még alig 13 játékperce gyűrték egymást a csapatok - fejben nagyon nem volt ott a DEAC. 15 mezőnykosárra 15 assziszt jutott a paksiaknál, szemre is tetszetősen játszottak, sorra dobták a könnyű kosarakat - a negyed feléhez érve 35-re hízott a differencia (56-21). Alig-alig hibázott az ASE, félidőre a 70 pontot is elérték Eilingsfeldék - válósággal állva hagyták ellenfelüket a nagyszünethez érve, az első két negyedben egyaránt 36 egységig jutottak (72-30). 

A fordulás után érthető módon nem erőltette annyira a Paks, a különbség megtartására rendezkedtek be a hazaiak. Polyák és Borisov is betalált kintről, de Medve is megtette ezt, közben még egy "medvepuszit" is kapott (82-44). Ahogy az várható volt, ledolgozott néhány pontot tetemes hátrányából a Berényi-legénység, de így sem volt miért izgulniuk a tolnai drukkereknek, harminc fölött vezettek az utolsó tíz perc előtt  (91-60).

Két és fél perc kellett a háigazdának, hogy elérje a 100 pontot, egy Faust-tripla formájában valósult meg ez - a mérkőőzés régen eldőlt, a közönségnek játszott az ASE. Borisov csendben azért összedobált 21 pontot, de ennek nem sok jelentősége volt - ritkán látható első félidőt produkálva tartotta magabiztos előnyét a Paks (101-70). A végén a fiatalok is pályára kerültek, a szezon egyik legjobb játékát nyújtva múlta felül az ASE a DEAC gárdáját.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus