Végig uralta a MAFC elleni meccset a ZTE

Komoly előnyt építettek ki az első negyedben Szabóék, ezt pedig végig be tudták osztani, így sorozatban harmadik győzelmüket aratták. 

Magyar férfi A-csoport, alapszakasz, 5. forduló
Zalakerámia ZTE KK - MAFC 70-57 (28-10, 18-22, 10-10, 14-15)

ZTE: Vaughn 6, Horváth Á. 12/9, Benke 8, Szabó Zs. 14/12, Radic 18.
Csere: Mohácsi 6/6, Jeffers 4, Kis R. -, Doktor -, Farkas A. 2. 

MAFC: Hot 4, Lakits 8/6, Misek 6, Cvetkovics 5, Davis 11/6.
Csere: Fodor M. 8, Neighbour 15. 

Lakits másfél perc alatt beütött két faultjával indult a meccs, azonnal érkezett helyette Fodor, de sem ő, sem Jovica Arsics időkérése nem segített: öt perc alatt már 13-2 állt az eredményjelzőn. Az első játékrészben "felborult a pálya", a hazaiak kedvükre szórták a pontokat, a vendégeknek viszont semmi nem sikerült - tíz perc után már 28-10 volt az állás, átrohant ellenfelén a ZTE. A második játékrészben stabilizálta magát a MAFC és kicsit közelebb is zárkózott, de szorossá nem tudta tenni a meccset, végig tíz pont felett maradt a hazai előny - továbbra is kézben tartották a meccset Horváth Ákosék, a nagyszünetben még mindig volt közte 14 egység.

A fordulás után már abszolút összeszedte a védekezését a MAFC, limitálni tudták a vendégek a ZTE játékát, sokat hibáztak Szabó Zsolték, de a túloldalon a fővárosiakban sem volt annyi pont, hogy ezt érdemben ki tudják használni. Alig-alig születtek kosarak, a támadások mindkét félnél teljesen szétestek, de a különbség nem csökkent, továbbra is kézben tartotta a meccset Bencze Tamás alakulata. A záró etapban sem történt már változás, tisztes távolból kísérte ellenfelét a fővárosi együttes, de megszorítani nem tudta: az első negyedben kialakított tetees előnyét könnyedén beosztva, bár a második félidőben már nem túl hatékony támadójátékot bemutatva aratta sorozatban harmadik sikerét a ZTE. 

fotó: kosarsport.hu 
slide: zaol.hu

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus