Végletekig kiélezett meccsen győzte le a Paks a ZTE-t

Végig nagyon szoros meccset játszott az ASE és a ZTE, végül a végjátékban higgadtabb paksiak győztek - a Falcóval találkoznak az elődöntőben.

Tippmix-Zsíros Tibor Magyar Kupa, 2. negyeddöntő: 

Zalakerámia-ZTE KK – Atomerőmű SE 58-61 (18-18, 18-17, 12-13, 10-13)

ZTE: Vaughn 15/6, Kinney -, Benke 16/3, Szabó 16/6, Radic 8.
Csere:  Mohácsi -, Horváth 3/3, Mikovic -.

ASE: Ruják 3/3, Hinds 19/6, Barnies 5/3, Eilingsfeld 19/3, Guinn 6.
Csere: Garamvölgyi 2, Medve -, Ogunyemi 7.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva tekinthető meg. 

Az első negyeddöntőhöz hasonlóan bekezdtek a csapatok, az egyik oldalon Radic dobott két gyors duplát, a túloldalon Barnies és Hinds kívülről célzott pontosan, ahogy azonban a védelmek felvették a ritmust, úgy apadtak el a pontok. A paksiak keményen támadták a gyűrűt, ezekből csepegtek a pontok, a zalaiak pedig Szabó Zsolt révén, illetve lerohanásból voltak eredményesek. A negyed végén Szabó és Ruják triplaváltása pörgette fel az eseményeket, de elszakadni egyik gárda sem tudott (18-18). 

A kiegyensúlyozottság a második negyed elejét is jellemezte, Hinds 2+1-ére Benke hasonló akcióval válaszolt. Guinn középtávolija után kicsit befagyott az eredményjelző, a paksiak nyugalmát Ogunyemi két gyors faultja zavarta meg, Teo Cizmic magához is rendelte fiait. Használt is a ritmus megtörése, Eilingsfeld és Hinds révén megint betalált a Paks, a ZTE azonban Vaughn triplájával és Radic zsákolásával nem engedte, hogy ellenfele komolyabban ellépjen, sőt Vaughn újabb kinti dobásával át is vették a vezetést (29-28). Horváth Ákos is betalált kintről, a paksiaknál pedig Guinn három faultja és deréksérülése miatt is aggódhattak, a legjobbkor érkezett Cizmic időkérése. Eilingsfeld hárompontosa meg is tolta az ASE-t, Barnies és visszaszedett egy támadópattanót, de az utolsó másodpercekben nem tudtak visszarendeződni, így Vaughn két büntetője után minimális ZTE-fórral zárult a félidő. 

Nem indult jól a harmadik negyed a paksiaknak, Guinn összeszedte a negyedik hibáját, és azonnal le kellett ülnie, ráadásul a cseréje, Ogunyemi is gyorsan megkapta a harmadikat. Ennek ellenére csak nagyon nehezen tudott kiharcolni pár pontos előnyt a Zalaegerszeg, Benke triplájával és duplájával 44-39-re léptek el. Cizmic időt kért, mert a védekezés mellett a támadásban is voltak gondok, gyakorlatilag Hindsen kívül senki nem jutott dobóhelyzethez az első négy percben. Eilingsfeld fel is pörgette csapatát, kosarat szerzett, támadópattanót szedett, majd Ogunyemi csinált 2+1-et - végül Garamvölgyi duplájával 48-48-nál utolérték a ZTE-t, akik teljesen leblokkoltak a negyed második felében. 

A záró játékrészben is tovább folyt a bírkózás, ám amíg Benke és Szabó Zsolt kosarat is dobott, a paksiak három percig nem találtak be. Hinds törte meg a csendet, majd még egy tempót szórt be, amivel kiegyenlítette az állást - az ASE felpörgött védekezésben, Eilingsfeld zsákolása után pedig már vezettek is (52-54). Bencze Tamás kért időt, de nem használt, Ogunyemi ziccerével tovább növelte előnyét a Paks, ráadásul Radic két büntetőt hibázott. Radic javított egy lerohanás végén, és Szabó is kibrusztolt egy duplát, de közben Eilingsfeld 2+1-es akciót hozott össze. 56-59-cel fordultak a felek az utolsó percre, a ZTE azonban elrontotta a támadást, Ruják nagyon fontos labdát szerzett, míg a túloldalon visszaszedtek egy támadópattanót a paksiak. Kétségbeesetten faultoltak a zalaiak, de Eilingsfeld nem hibázott a vonalról, ezzel eldöntötte a továbbjutás kérdését - az Atomerőmű SE lesz a Falco ellenfele a holnapi első elődöntőben. 

fotó: teol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus