A Budapesti Honvéd a biztos bennmaradást tűzte ki célul

Fodor Márton megbízott szakmai vezető irányításával új vezetőedzővel, három légióssal készülnek, és továbbra is támaszkodni fognak a fiatalokra - sok nézőt szeretnének bevonzani a fővárosban.

A Honvéd az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek: 

A Budapesti Honvéd Sportegyesület rekordbajnok férfi kosárlabdacsapata szezonnyitó sajtótájékoztatón mutatkozott be a 2023–2024-es idény kezdete előtt. Az eseményen Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke, Fodor Márton megbízott szakmai vezető, Zlatko Jovanovic vezetőedző és az együttes játékosai is részt vettek.

A 33-szoros bajnok és 17-szeres kupagyőztes csapatunk 2001 után az előző szezonban tért vissza az első osztályba, az élvonalbeli tagságunkat pedig sikerült megőrizni, így a 2023–2024-es idényt is a legjobbak között kezdjük meg.

Csapatunknál jelentős változások történtek nyáron, a vezetőedzői poszton Baksa Szabolcsot Zlatko Jovanovic váltotta, mellette a játékoskeretbe érkezett Bazsó Brúnó, Filipovic Stefan és három légiós, Jalen Henry, Lautaro López és Isiah Brown.

A Sitku Ernő Emléktorna megnyerése után, de még a bajnoki nyitány előtti sajtóeseményen elsősorban az együttes felkészüléséről, érkezőiről, keretéről és célkitűzéseiről volt szó. Az alábbiakban elhangzottakból idézünk.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke: – A Budapesti Honvéd Sportegyesület számára nagyon fontos minden csapatsportágak, különösképpen a kosárlabda, amely idehaza és világszinten is nagyon népszerű. A Honvéd óriás hagyományokkal rendelkezik kosárlabdázásban és most már egy olyan utánpótlás- és akadémiai rendszerre épül, amely ugródeszka lehet akár a legmagasabb szintekre is. Az előttünk álló szezonban szeretnénk egy lépéssel továbblépni, ami azt jelenti, hogy a végén már nem szeretnénk azon izgulni, bennmaradunk-e vagy sem. A sport kiszámíthatatlan, nem lehet semmit sem előre borítékolni, de mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a csapat bennmaradjon a legfelsőbb osztályban. Bízom benne, hogy ebben a szezonban is sikerül olyan alapokat lefektetnünk, amivel stabilizálni tudjuk a következő éveket, akár évtizedeket, ezzel támogatva a magyar kosárlabdázást. Szeretnénk kiszolgálni a Honvéd szurkolói közösségét, bízom benne, hogy ezúttal is többször sikerül megtölteni majd a Ludovika Arénát. Célunk összességében az egyesületi szemszögből a következő: a stabil bennmaradás, a fiatal játékosok beépítése és a szakmai fejlődés folytatása minden téren, legyen szó a játékosokról vagy az edzői stáb tagjaitól.

Fodor Márton megbízott szakmai vezető: – Az első és legfontosabb változás, hogy Zlatko Jovanovic személyében új vezetőedzőnk van. Baksa Szabolcsot váltotta, akinek rengeteget köszönhetünk. Zlatkót régóta ismerem a pályáról, úgy gondolom, hogy a mai, modern kosárlabdáról közös nyelvet beszélünk, így a megegyezés nem volt nehéz. Az egyik legfontosabb játékosunk és egyben egyik legnagyobb tehetségünk, Tanoh Dez András játékjogát megvásárolta a bajnoki címvédő Falco. Így Andrist hamarosan a BL-főtáblán is láthatjuk, ez hatalmas dolog, erre büszkének kell lennünk. Biztos vagyok benne, hogy Andrist nem kell félteni, és hamarosan láthatjuk a válogatottban. Két rutinos játékosunk, Demeter Attila és Völgyi Marcell távozott, helyükre Bazsó Brúnó és Filipovic Stefan érkezett, míg Peringer Balázs és Simon Kristóf maradt a csapatnál. Kristófot augusztusban megműtötték, de szerencsére a beavatkozás jól sikerült, már a rehabilitáció zajlik, nagyon várjuk vissza a csapatba. Mellettük több fiatallal is sikerült hosszabb távra megegyeznünk és három légiós is érkezett: Isiah Brown a Kaposvártól jött, Jalen Henry neve a két szezonnal ezelőtti Körmendből lehet ismerős, Lautaro López pedig Szlovákiából csatlakozott hozzánk, edzőnk így nagyon jól ismerte. Reméljük, az előző szezonhoz képest sikerül előrelépni, de az elsődleges cél, hogy bent maradjunk az élvonalban, a fiatalokat beépítsük a csapatba és hogy minél többen jöjjenek kosárlabdameccsre Budapesten. 

Zlatko Jovanovic vezetőedző: – Hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam a Honvédtól, nyáron nagyon gyorsan sikerült megegyeznünk mindenben. Voltak változások a keretben, úgyhogy építkeznünk kell. Igyekszünk megtalálni az egyensúlyt az akadémiáról érkező fiatalok és a tapasztaltabb játékosok segítségével. Őszintén szólva az első benyomásaim nagyon pozitívak, gyakorlatilag minden tökéletes, a srácok keményen edzenek, a stáb is tökéletesen teszi a dolgát. Még a felkészülési időszakban vagyunk, igyekszünk mindenre készülni, hiszen kemény mérkőzések várnak ránk a bajnokságban.

Csapatunk szeptember 30-án az Alba Fehérvár otthonában kezdi meg a szereplését a TIPPMIX férfi NB I A-csoportjában, majd a 2. fordulóban a címvédő Falco KC Szombathelyt fogadja a Ludovika Arénában.

A Budapesti Honvéd kosárlabdacsapatának kerete a 2023–2024-es szezonra: Bazsó Brúnó, Isiah Brown, Filipovic Stefan, Hajdu Péter, Jalen Henry, Karda Dominik, Kopácsi Ákos, Lautaro López, Major Bulcsú, Peringer Balázs, Reizinger Máté, Simon Kristóf, Vámos Ádám.

fotó, slide: honved.hu/kosarlabda

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus