A görög élvonalból igazolt légióst a Sopron

Korábban a magyar bajnokságban is járt már az amerikai erőcsatár. 

A sakc.hu közleménye: 

Szombaton Körmenden lép pályára bajnoki találkozón csapatunk, amely amerikai erőcsatárt szerződtetett, ám ő még nem játszik.

Amint arról klubunk ügyvezetője, Pojbics Szabolcs honlapunkat tájékoztatta: a klub megtalálta a tavalyi év végén távozó Európa-bajnok Sasa Zagorac utódját a négyes posztra, egy tapasztalt amerikai kosaras a 33 éves, 205 centi magas Esian Henderson személyében. A 2011-12-es évadban rövid ideig – konkrétan a playout párharc erejéig – Zalaegerszegen is megforduló kosaras 7 éve szlovák bajnok lett a Léva csapatával. Azóta játszott már Svédországban, Csehországban, a török élvonalban, az olasz másodosztályban és Finnországban.

A most zajló szezonban a görög élvonalban szereplő Panioniosz együttesében játszott, ahol nyílt szerződése volt amelyből kiléphetett és ezt csapatunk kedvéért meg is tette. Henderson játékban van, január 13-án még görög élvonalbeli bajnoki mérkőzésen szerepelt. A Panioniosz csapatában meccsenként bő 16 percet játszva, 6,8 pontot és 3,6 lepattanót átlagolt. Ami figyelemre méltó: a triplákat közel 45%-os pontossággal dobta. A hét végén szerződtetett Henderson, Körmenden még nem játszik az SKC-ben, vasárnap érkezik Sopronba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus