A Pécs hét ponttal verte a MAFC-ot

Döntőbe jutott a Matro-PVSK Kupában a PVSK-VEOLIA férfi kosárcsapata, miután 81-74-re legyőzte a MAFC-ot.

A pvsk-panthers.hu beszámolója:

Pécsi VSK-VEOLIA - MAFC 81-74 (26-17, 27-14, 10-18, 18-25)
MATRO-PVSK Kupa Férfi Kosárlabda Torna, 2. mérkőzés. Pécs, Lauber D. Sportcsarnok 250 néző

PVSK: Durhem 14, Supola 11/3, Antóni 9/3, Budimir 13/3, Sarlija 13. Cs.: Bíró O. 6, Demeter 6, Djukics 5/3, Simon K. 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

MAFC: Hot 11/3, Misek 9/6, Lakits 9/9, Neighbour 15/9, Davis 13. Cs.: Cvetkovics 13/3, Debreceni 2, Szanyi 2. Vezetőedző: Jovica Arsics.

Miután Kleisz Zoltán, a Matro Kft. ügyvezetője megnyitotta a IV. MATRO-PVSK Kupát, NB I.-es gárdánk MAFC csapatával nézett farkasszemet a Lauber Dezső Sportcsarnok parkettjén. Egy hiányzónk sajnos már a feldobás pillanatában volt, Harazin Tamás dereka ugyanis még nem jött teljesen rendbe az Eszék elleni hazai meccs óta.

Persze azért ő is ott ült a többiekkel a padon, igaz szerelést nem húzott. Azt azonban ő is látta, hogy kicsit szenvedősen kezdtük a meccset. A fővárosiak elkapták a fonalat az elején, nálunk pedig az első negyed elején nem igazán mentek a külső dobások. Amikor 8-11 állt az eredményjelzőn, Csirke Ferenc már alaposan felforgatta a kezdő ötöst, a cserék pedig kifejezetten jót tettek a játékunknak. Simon Kristóf és Demeter Attila is nagy elánnal szállt be a meccsbe, de a legnagyobb tapsot azért mégiscsak Djukics kapta. Nem csoda, hiszen gyönyörűen talált be kívülről. Ez pedig meghozta csapatunk kedvét. Sokkal gyorsabb támadásokat kezdtünk vezetni - Bíró Olivér nem egyszer szerzett szemfülesen labdát - , ennek pedig meg is lett az eredménye, az első negyedet kilencpontos előnnyel zártuk.

A második tíz percben pedig nagyon beindult a gépezet. Miközben védekezésben alig hagytuk levegőhöz jutni a vendégeket, elől gyors és pontos támadásokat vezettünk. Budimir trilplja, Durhem szép egy-egyezései vagy épp Supola okos meglátásai is örömmel tölthettek el bennünket. A MAFC egy időkéréssel ugyan próbált minket megakasztani, de ez nem sok sikert hozott a fővárosiaknak. A félidőhöz érve már húsz pontnál is nagyobb volt az előnyünk.

A nagyszünet utáni percekben azonban gyorsan vissza kellett zökkennünk kicsit a rózsaszín felhők közül, a MAFC ugyanis nagyon akaratosan állt bele a második félidőbe. Persze ez önmagában még nem okozott volna gondot, de ezzel egy időben nálunk elég sok hiba csúszott a játékba. Olykor talán kicsit meggondolatlanul is emeltünk rá egy-egy dobást. A vendégek mindenesetre húsz alá tudtak jönni. Amikor azonban már épp kezdtünk volna kicsit idegeskedni, újra összeállt a játékunk, 63-42-nél pedig már ismét a MAFC edzőjének kellett időt kérnie. Ez azonban remek húzás volt Jovica Arsics részéről, a harmadik negyed utolsó két percét ugyanis alaposan meghajtotta csapata, és az utolsó negyedre csak 14 pont maradt az előnyünkből. Itt tíz perc alatt csupán tíz pontot sikerült szereznünk, érthető volt tehát, hogy Csirke Ferenc kicsit bosszús volt a negyed-szünetben.

Az utolsó etap pedig nem indult jól. A MAFC feljött 65-52-re, így amikor Sarlija, két emberrel a nyakán, a támadóidőt jelző dudaszó pillanatában, estében dobott be egy középtávolit, nem kicsit örült mindenki a csarnokban. Ez sem adott viszont olyan lökést, mint amit látni szerettünk volna. A MAFC csak jött, csak jött, Neighbour egymás után dobálta a hármasokat, és amikor kicsit kevesebb mint három perc volt hátra a meccsből, már csak hat ponttal vezettünk. Sőt, egyel a vége lőtt már csak hárommal. Ekkor bizony nagyon kellett Durham biztos keze a büntetővonalról. Pláne, hogy Cvetkovics triplájával 74-72-re módosult az állás. Ekkor azért már, edzőmeccs ide, edzőmeccs oda, nagyon gyorsan vert a szívünk. Jött azonban Supola óriási hármasa, majd Durhem újabb hibátlan büntetői, és amikor már csak tíz másodperc volt hátra és öt pont volt az előny, kezdhettük elhinni, hogy megvan a meccs. És meg is lett!

Ha kicsit nyögvenyelősre is sikerült a második félidő, azért a győzelem összejött, így holnap este a MATRO-PVSK Kupa másik elődöntőjét megnyerő Kaposvár ellen játszhatunk a fináléban este héttől.

Forrás, Foto - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus