A Szedeák kosárlabdázója felhagy az aktív játékkal

A sérüléssel küzdő Szatmári Zsombor tanulmányaira koncentrál: ősztől Hollandiában tanul.

Az SZTE-Szedeák közleménye:

Több mint tíz évet töltött el csapatunkban, a sajnálatos sérülés pedig közbeszólt Szatmári Zsombor karrierjében: a Szedeákban nevelkedett kosaras kénytelen volt felhagyni a játékkal, és jelenleg a tanulmányaira koncentrál.

Porckorongsérv miatt a teljes 2022–23-as szezont kihagyta Szatmári Zsombor: a klubunkban nevelkedett játékos februárban műtéten is átesett, ám állapota a beavatkozást követően sem javult annyira, hogy játszani tudjon. Szatyi így fájdalmas döntést hozott: egyelőre felhagy a játékkal, és tanulmányaira koncentrál: ősztől Hollandiában, a maastricht-i egyetem mesterszakos képzésén tanul.

– Ősszel még nagyon bíztam benne, hogy visszatérhetek a pályára, majd egyre több olyan orvosi szakvélemény volt, hogy nem kellene folytatnom az élsportot. Sajnos a műtét után sem lett jobb, az orvosok azt mondták, maximum hobbiszinten játszhatok. Január végén végeztem a Corvinus egyetemen gazdaságinformatika szakon. Egyébként is tervben volt, hogy külföldön tanulok, ha játszhatok, akkor ez lehet, hogy később történik meg. Nyitva hagyom a lehetőséget a kosárlabdát illetően, de az biztos, hogy olyan szinten nem tudom folytatni a játékot, mint eddig. Ez lett volna az utolsó évem a fiatalszabályban, sok függött volna ettől a szezontól. Nagyon reménykedem, hogy kompetitív szinten egyszer még tudok játszani, de csak akkor, ha úgy érzem, ez nem kockázatos – mondta Szatmári Zsombor, aki üzleti intelligencia mesterszakon folytathatja a holland egyetemen.

– Amikor tudom, akkor végzem a gyógytornát, a hétköznapi életben nagyon ritkán érzek fájdalmat, de oda kell figyelnem. Konditeremben voltam, viszont a futás nem esett jól. Kapcsolatban maradtam a szegedi gyógytornászommal, még erősítenem kell az izmokat, hogy átvegyék a terhelést a gerincről, de a mindennapok kis odafigyeléssel teljes értékűnek mondhatóak – tette hozzá.

Szatmári Zsombor több mint egy évtizedet töltött el klubunkban, hiszen 2009-ben kezdett el játszani az utánpótlásban. Két év budapesti kitérőt követően, amikor az MTK Elite Basketben, majd a Honvédban játszott, 2021-ben tért vissza csapatunkhoz, tagja volt a magyar kupában ezüstérmet nyert gárdának, valamint a bajnoki negyeddöntőbe jutott csapatunknak is.

– Gyerekként hatalmas álmom volt, hogy a felnőtt csapatban játszhassak. 2006 óta jártam ki a Szedeák-meccsekre, ott voltam, amikor feljutott a csapat az NB II.-ből. Jó csapatokban játszhattam utánpótlásban, abból a korosztályból sokan magas szinten játszanak, elég csak Maronka Zsombort mondanom, vagy a felnőtteknél szereplő Balogh Szilárdot és Polányi Kristófot említenem. Tizenhat évesen kerültem fel először a felnőttekhez, akkor azt éreztem, milyen jó lenne kezdőként pályára lépni, minél több időt a pályán tölteni. A két fővárosi évemet is úgy töltöttem el, hogy azért küzdöttem, egyszer visszakerüljek, és úgy érzem, sikerült is fejlődnöm. Beteljesült az álmom, kezdő voltam a Szedeákban, tíz-húsz perceket pályán lehettem, ott voltam a kupadöntőben és tagja voltam a két U20-as bajnoki címet szerzett csapatnak. Nagyon sokat köszönhetek a Szedeáknak, kiemelném Simándi Árpádot és Kiss Zsoltot, akik mindig bíztak bennem és bizalmat szavaztak nekem. Amikor tehetem, ott leszek a meccseken, és örökre Szedeák-szurkoló maradok! – zárta Szatmári Zsombor.

 

Fotó, slide: szte-szedeak.hu; Faragó Imre

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus