Amerikai centert igazolt az Alba

Franciaországból érkezett légiós Székesfehérvárra.

Az albakosar.hu közleménye:

Az átigazolási határidő lejárta előtt sikerült megoldást találnunk a legégetőbb problémánkra, centert igazoltunk, immár csapatunk tagja az amerikai Brandon Peterson. A 28 éves, 203 centiméter magas, 104 kg súlyú játékos Alabama állam Birmingham városában született, egyetemi évei során az Arkansas State University együttesében pattogtatott, a Sun Belt Konferencián szerepelt a Red Wolves gárdája.

Komoly tapasztalattal rendelkezik az öreg kontinensen, a négy, egyetemi esztendőt követően azonnal Európába szerződött, először a svéd Jamtland csapatához, 2013-ban, majd Görögország, a Nea Kifisia következett. Később szerepelt a belga Leuven Bears, a francia Alm Evreux és a török Ankara DSI gárdájában. A lengyel TBV Start Lublin és a francia Dijon Bourgogne csapatában is időzött a gall élvonalban, a 2017-18-as szezont a nemzetközi kupa kapcsán általunk is jól ismert Basic-Fit Brussels gárdájában töltötte. Tavaly nyáron a francia másodosztályba, az Aix-Maurienne csapatában pattogtatott a francia második vonalban. Néhány hete, januárban bontott szerződést, legutóbbi munkaadója jelenleg a 16. helyen tartózkodik a ProB küzdelmeiben.

Peterson nagy harcos, jól szedi a lepattanókat, valamint rendkívül hasznos csapatember. Erre nagy szükségünk is lesz a folytatásban. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus