Amerikai légióssal erősített a PVSK-VEOLIA

Kenneth Anthony Carpenter pótolja majd Justin Gordont.

A PVSK honlapjának híre:

Justin Gordon távozása után már jeleztük, hogy klubunk dolgozik a kosaras pótlásán. Mostanra meg is találtuk azt a játékost, aki a szezon hátralévő részében erősíthet minket. A 25 éves amerikai Kenneth Anthony Carpenter aláírta szerződését hozzánk.

A 196 centi magas kosaras nem először játszik Európában, korábban ugyanis lehúzott már egy szezont norvégiában, legutóbb pedig a cseh első ligában pattogtatott, méghozzá nem is eredménytelenül. Az Olomuc játékosaként 14,4 pontot, 4,1 lepattanót és 5,4 gólpasszt átlagolt meccsenkén.

Érkezésével kicsit biztosan át fog alakulni játékunk is, ugyanis Gordonnal ellentétben Carpenter elsősorban nem a palánkok közelében lehet hasznára csapatunknak, hanem a külső posztokon, az 1-estől a 3-asig ugyanis bárhol képes jó teljesítményre.

Andrija Csirics: - Egy új játékos érkezik hozzánk, ez mindig azt eredményezi egy csapat életében, hogy frissebb lesz a játék. Több poszton bevethető, mindenképpen erősítés érkezik Ken személyében, agresszív játéka támadásban és védekezésben is fontos lesz a csapat számára.

Carpenter a tervek szerint vasárnap délután fog megérkezni Pécsre, így a Sopron elleni bajnokin még csak legfeljebb nézőként tud majd részt venni, azonban ha minden jól megy, a Körmend ellen már számíthat játékára szakmai stábunk.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus