Amerikai magasembert igazolt az Alba

Jordan Heath európai tapasztalattal rendelkezik már, négyes-ötös poszton is bevethető. 

Az albakosar.hu közleménye:

Jacobi Boykins után egy újabb tengerentúli kosaras, a 4-es és 5-ös poszton is bevethető Jordan Heath is elkötelezte magát klubunkhoz. A 26 esztendős, 208 centiméter magas, 109 kg súlyú játékos New York államban, Rochester városában született, 1991. augusztus 20-án. Nyilván nagyon tiszteli Magyarországot, hiszen nemzeti ünnepönkön látta meg a napvilágot.

Egyetemi évei során, az utolsó két esztendőben a Canisius College Golden Griffins együttesében szerepelt, előbb 9,23, majd a 2013-14-es szezonban 10,47 pontot átlagolt. Az NBA nyári ligájában egy meccsen pályára lépett a Detroit színeiben, majd Európába költözött, a belga Kangoeroes Basket Willebroek együttesében átlagosan 32 percet töltött a parketten, 15,1 pontot gyűjtött. Csapatot váltott, de országot nem, a nemzetközi kupa kapcsán általunk is jól ismert belga Proximus Spirou Charleroi következett, a bajnokikon 8,4 pontot szerzett, az Eurocup sorozaton pedig 5,6 pontot termelt a 2015-16-os idényben. Svájcba szerződött, a BBC Mothey gárdájához, amellyel bajnoki címet nyert, 14,4 pontot átlagolt. Mivel 2013-as bajnok és kupagyőztes együttesünk egyik vezére, Brandon Wood is ebben a gárdában pattogtatott ezen időszakban, Heath bőven szerezhetett tőle információkat az Albáról. Nem maradt sokat az alpesi országban, tavaly nyáron ismét Belgiumban vállalt munkát, a Limburg Unitednél, 11,2 pontot jegyzett meccsenként.   

- Heath a negyedik légiósunk, örülök, hogy sikerült vele megállapodnunk. Rendelkezik európai tapasztalattal, ami feltétlenül előnyt jelent. Atlétikus, gyors játékos, rendkívül hasznos 4-es és 5-ös poszton is, valamint jól dob kintről. Csapatkapitányunkhoz, Lóránt Péterhez tudnám hasonlítani – mondta az új játékos kapcsán vezetőedzőnk, Dzunic Branislav. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus