Andreas Wagner a Szolnoki Olaj KK új vezetőedzője

A német Andreas Wagner lesz a Szolnoki Olaj KK következő vezetőedzője - jelentette be a trénert képviselő VinkoGroup.

A VinkoGroup hivatalos facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Szolnoki Olaj KK elnöke, dr. Nyerges Zsolt azt kérte tőlük, hogy szakítsanak az eddigi hagyományokkal, és olyan minőségi edzőt keressenek, aki más kosaras kultúrából érkezik, mint az utóbbi évek szolnoki edzői.

Így esett a választás arra az Andreas Wagnerre, aki 22 éve tréner már, és hosszas tárgyalások után 1 éves megállapodást kötött a klubbal. Több bajnokságban is volt már bajnok, és a nemzetközi kupából is van tapasztalata, miután Szvetiszlav Pesics mellett is dolgozott a Bayern Münchennél. 

A 41 éves szakember 1996-tól két évig a Marymount egyetem női csapatának segédedzője volt. 1999-ben lett a Bayern München vezetőedzője, akikkel megnyerte a Dél-keleti regionális bajnokságot, így feljutott a Bundesliga 2-be. 2004/05 után visszalépett segédedzői pozícióba egy szezon erejéig, 2006/07-ben pedig Luxemburgban dolgozott, ahol a BBC Résidence Walferdange csapatát feljuttatta a másodosztályból az elsőbe. 2007-ben visszatért Németországba, ahol a TSV Nördlingennel megnyerte a másodosztályt, így feljutott az élvonalba, ott pedig bent is tartotta az együttest, amely azonban 2009-ben anyagi okok miatt megszűnt.

2009-től két évig a Bayreuth csapatával csinálta meg ugyanezt - feljutott a másodosztály bajnokaként, majd bennmaradt az együttessel az élvonalban. 2011 októberében menesztették a gyenge idénykezdés miatt, majd nagyjából egy évig a német női válogatott szövetségi kapitánya lett. 2012 októberében lett a Bayern München segédedzője, 2015-ben pedig a másodosztályú Rasta Vechta irányítását vette át - az eredmény ugyanaz volt, mint a Nördlingennél és a Bayreuth-nál, feljutás az első osztályba. Idén februárban menesztették posztjáról 14 zsinórban beszedett zakó után. 

Forrás, Slide - VinkoGroup hivatalos facebook-oldala

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus