Antóni helyére új légióst igazolt a ZTE

Így már öt külföldi játékosuk van. 

fotó: Bálizs Zsuzsa - ztekosar.hu

A Zalakerámia ZTE KK közleménye:

A hármas poszton sérülés miatt Antóni Csanádra továbbra sem számíthatunk, valamint a heti 2-3 mérkőzéses terhelés nagyon sok kockázatot rejt magában. Ezért döntöttünk úgy, hogy megerősítjük keretünket egy atletikus, gyors játékossal, akit vezetőedzőnk is ismer.

Így esett a választás Bashir Ahmedre, aki a New York-i St. John’s University elvégzése után a 2018/19-es szezonban a koszovói Prishtinanál kezdte európai karrierjét. Ezt követően a 2019/20-as szezonban a horvát Zadar csapatában szerepelt. A 203cm magas, atletikus játékos a horvát bajnokságban 8 mérkőzésen 18,8 percet, 6,6 pontot és 3 lepattanót, az ABA ligában 9 mérkőzésen 20,4 percet, 8,7 pontot és 3,6 lepattanót átlagolt. Az ABA ligában a legjobb teljesítményét a Primorska Koper ellen (33 perc alatt 21 pont) érte el, 3 mérkőzésen pedig dupla-dupláig jutott.

Bashir Ahmed elsőszámú választottja volt az 5. légiós posztra vezetőedzőnknek, Ante Nazornak, aki így jellemezte új játékosunkat:

“Nagyon pozitív személyiség, aki rendkívül atletikus és sok energiát visz a játékba 3-as poszton ill. jól védekezik, amire nekünk kifejezetten szükségünk van, így támadásban és védekezésben is nagy segítségre lesz csapatunknak!”

Bashir szerdán éjjel landolt Budapesten, ahol már el is végezték rajta az első PCR tesztet, amit 48 órát követően meg kell ismételni, majd várhatóan a jövő hét elején tud bekapcsolódni csapatunk felkészülésébe!

Új játékosunkkal a szezon végéig tartó szerződést kötöttünk!  Ahmed Bashirnek sok sikert kívánunk kék-fehér mezben!

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus