Az Alba továbblépett, előnyben a Körmend, a Falco és a ZTE

Elsőként az Alba jutott tovább az elődöntőbe, miután harmadjára is legyőzte a KTE-Duna Aszfalt együttesét, ezúttal egy simább találkozón - a Körmend a negyedik negyedben felőrölte a Pécset, a Falco minimális különbséggel, de újra győzött hazai pályán, a ZTE pedig szintén megverte a Szolnokot, így a pályaelőnyben lévő együttesek vezetnek 2-1-re a másik három párharcban.

Két negyeddöntő kezdődött este 6 órától, mindkettő Vas megyében.

A Körmend nem tudta meglovagolni az előző mérkőzés második félidejében mutatott játékát, az 5. percben Gasper Potocnik már második idejét kérte ki, a Pécs pedig 15-4-re vezetett. Valamennyire rendezte a sorokat a hazai gárda, de rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, a Pécs is visszaesett, ziccereket hibáztak, a Körmendnek pedig se a tripla, se a büntető nem ment, így hiába vették át a vezetést a 12. percben Petty és Lenzelle Smith révén, nem tudtak meglépni ellenfelüktől, Chris Smith szemfüles kosarával pedig Csirke Ferencék vezettek a félidőben (32-33). A fordulás után Kromah és Allen révén próbálta növelni hatékonyságát a Körmend, sikerült is nekik, de Supola és Harazin révén továbbra is ott volt előttük-mellettük a Pécs - a negyed végére 4 pontos előnyt építettek ki maguknak a vendéglátók (56-52), amit főleg Allen és Gibbs révén 12 pontra növeltek a 35. perc végére (69-57). A Pécs még pár triplával, Chris Smith révén megindult egyszer felfelé, de 6 pontnál közelebb nem értek, így végül a 35 pontig jutó Allen vezetésével győzött 87-75-re a vasi alakulat, a párharcban pedig először vezet, 2-1 az állás a javukra.

A másik 6 órakor kezdődő összecsapás is hasonlóan szorosan alakult, de az végig. 9-4-gyel nyitott a Falco, de még mielőtt azt gondolta volna bárki, hogy ugyanúgy alakul majd a meccs eleje, mint az első találkozóé, az gyorsan csalódott - egy 12-0-s rohammal átvette a vezetést a Kaposvár. Csak a 13. percig tartotta előnyét a Somogy megyei együttes, egy 10-s szakasszal a Falco visszavette a vezetést (21-19). Gyakorlatilag fej-fej mellett haladt a két gárda, Váradi és Medford kosaraival vezetett 5 egységgel a félidőben a szombathelyi alakulat, de kevesebb mint 3 perc alatt eltüntette hátrányát a Kaposvár, és innentől kezdve megint egymás hajszolása zajlott a pályán. Főleg a Falco vezetett minimális különbséggel, ez nőtt meg 6 pontra a 37. percre (69-63), és ez a szakasz döntőnek is bizonyult. A somogyiak ugyan megpróbáltak visszakapaszkodni, volt is esélyük egyenlíteni, de nem sikerült kihasználniuk ezeket a lehetőségeket, a végén jól büntetőzött a Falco, így 78-76-ra győzött, és 2-1-re vezeti a sorozatot.

Az Alba fél 7-től látta vendégül a Kecskemét együttesét, és a nap legsimább összecsapását játszották az eddig kiválóan helyt álló KTE ellen. Dzunics Braniszlav együttese két triplával nyitott, majd 6-4 után egy 12-0-s rohamot vágott ki, innen pedig nem tudott visszajönni Forray Gábor csapata. 7-8 pont volt a legkisebb differencia a negyed hátralévő részében, de a 13. percben már 21 pont volt a távolság (38-17). 15 pont környékén tartotta hátrányát a kecskeméti gárda, de ennél többre most nem futotta erejükből. A fordulás után 11 pontra visszajött egyszer a KTE, de egy 11-0-s rohammal végleg eldöntötte a találkozó sorsát az Alba a 25. percre (67-45). A hátralévő időben a székesfehérváriak már a látványra figyeltek csak jóformán - végül 98-69-re diadalmaskodtak, ezzel 3-0-s összesítéssel tovább is jutottak.

A ZTE - Szolnok találkozón nagyjából 7 percig fej-fej mellett haladtak a felek, majd a hazaiak egy 8-0-s szakasszal zárták le a negyedet Benke Szilárd vezetésével, a 15. perc végére pedig 15 pontosra nyílt előnyük (35-30). Ez a távolság meghatározó volt a teljes mérkőzés során, mivel innen már egész egyszerűen nem tudott visszajönni a meccsbe a Szolnok, hiába szállt be kiválóan a padról Wittmann Krisztián - a félidőben 9 ponttal állt jobban Bencze Tamás legénysége (47-38). A fordulás után, a harmadik negyedben is megvolt gyakorlatilag végig a 10 pontos különbség - 7 és 13 pont között mozgott a távolság, de az Olaj nem tudott igazán közel kerülni már ellenfeléhez, ezen a napon védekezésben gyengébben teljesítettek, így hiába szereztek kosarat, a ZTE azonnal válaszolt mindenre. A záró 10 perc előtt meglévő 11 pontos hazai fór inkább csak nőtt az utolsó negyedben, így ezúttal tükörsimán, végig irányítva a játékot győzött 85-68-ra a ZTE, ezzel 2-1-re vezeti a párharcot.

A meccsek statisztikáit ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus