Az olaszok legyőzték a németeket

Szeptember 17-ei vb-selejtezős ellenfelünk a hamburgi felkészülési torna házigazdáját megverte, miután a csehektől kikapott - a horvátok is 1-1-et értek el a két Szlovénia elleni mérkőzésen.

Olaszország felnőtt férfi válogatottja egy hamburgi felkészülési tornán vesz részt a jövő héten kezdődő világbajnoki selejtezők előtt. Tegnap előtt Csehország csapatával csapott össze Meo Sacchetti együttese, és 87-80-as vereséget szenvedett a Vesely-Satoransky-Hruban trió vezette csapattól - az olaszoknál Brian Sacchetti (17 pont), Gigi Datome (14 pont) és Awudu Abass (13 pont) voltak a legeredményesebbek.

Tegnap este újra pályára léptek a taljánok, és ezúttal a házigazda németek ellen már sikerült a győzelem. Az első negyedben 26-16-ra még Dennis Schröderék vezettek, aztán a félidőben már két ponttal az olaszok, akik a harmadik negyedben futottak egy 15-0-s sorozatot, így eldöntötték az összecsapást a maguk javára, végül 71-62-re nyertek. A legjobb olasz Nicolo Melli volt (20 pont, 10 pattanó), mögötte Pietro Aradori (11 pont) és Datome (10 pont) voltak a legeredményesebbek.

A szintén a mieinkkel egy vb-selejtezős csoportban lévő horvátok két találkozón léptek pályára - szerdán 87-86-ra kikaptak hazai pályán a szlovénektől, tegnap azonban a tripla-dupla közelében teljesítő Dario Saric (19 pont, 9 pattanó, 8 gólpassz) vezetésével 83-75-re legyőzték az Eb-győztest. A horvátoknál jelenleg minden NBA sztár elérhető, de mivel mi nem most fogunk velük összecsapni, így ellenünk ők nem lépnek majd pályára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus