Balássi Imre nyílt levélben válaszolt Dávid Kornélnak

Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke szintén nyílt levélben reagált Dávid Kornél augusztus 26-án kelt nyílt levelére.

A nyílt levelet az albakosar.hu oldalon tették közzé, változtatás nélkül közöljük. Az előzmények ide kattintva olvashatóak. 

"VÁLASZ DÁVID KORNÉL HOZZÁM INTÉZETT NYÍLT LEVELÉRE

 
Tisztelt Alapító!

Tisztelt Dávid Kornél Úr!

Hivatkozva 2018.08.26-án kelt személyemnek címzett nyílt leveledre, az alábbiakban kívánok rá reagálni:

Nem vagyok híve a nyilvánosság előtt zajló „sárdobálásnak”, de mivel személyeskedésekkel, alaptalan és megtévesztő vádaskodásokkal teli nyílt levelet intéztél hozzám, ezért döntöttem annak nyilvános megválaszolása mellett.

Egy, a saját sportágában sikeres és elismert sportoló, pályafutása befejezése után, nem feltétlenül válik egy gazdasági tevékenységet is folytató sportszervezet sikeres vezetőjévé.

A klub történetében példátlan és méltatlan 9. helyezést elérő kosárlabda csapat szereplése, valamint az egyesületen belül uralkodó morális káosz (személyi ellentétek) eredményezték azt, hogy a kialakult helyzettől független, gazdasági életben is jártas személy vegye át Tőled a szervezet irányítását.

A profi sportban, egy klub irányítása nem kizárólag sportszakmai, hanem gazdasági hozzáértést is megkövetel. Egyesületünkben, mint számos más sikeres sportszervezetben – sportágtól függetlenül – gazdasági és sportszakmai vezetők egyaránt segítik a munkámat. Az elmúlt 3 év sikerei (Bajnoki 1-2-3. helyezés, Magyar Kupa 1. helyezés és folyamatos nemzetközi szereplés) a klubban sportoló játékosok, a szakmai vezetők, az alkalmazottak, a szurkolók és a támogatók közös eredménye.

Véleményem szerint egy profi klub nem létezhet saját utánpótlás bázis nélkül. Az eredményességhez hosszútávon és a jövőbe tekintően elengedhetetlen a megfelelő utánpótlás háttér. Ez pedig az utóbbi években, elnökséged idején az Alapítványhoz került. Példa nélküli az a helyzet, hogy egy I. osztályú felnőtt csapat mindenkori nevezése egy tőle független harmadik féllel kötendő megállapodástól, annak működésétől függjön.

Fontos tisztázni, hogy a DKK Alapítvány és az Alba Regia Sport Club igenis, egymástól jogilag független szervezet. Az Egyesületnek az Alapítvány munkájába jelenleg beleszólása, ráhatása semmilyen formában nincsen.

A Polgármester Úrnál történt legutolsó találkozót megelőzően számtalan szóbeli és írásbeli egyeztetés történt, konkrét együttműködési konstrukciók kidolgozásával. Ezek között szerepelt a teljes szakmai irányítást és döntést az Alapítvány hatáskörébe átadó javaslat is, a gazdasági kontroll klub általi felügyeletével. Ezt azonban elutasítottátok. Furcsának találom azt is, hogy a városi kosárlabda korábbi sikereiben fontos szerepet vállaló szakvezetőt, az utóbbi években a fehérvári utánpótlást vezető Farkas Sándort kitiltottátok a DKKA edzéseiről, a tréningeket nem tekinthette meg.

Eddig nem kívántam nyilvánosságra hozni, azonban nyílt leveled és az ezt követően kialakult közhangulat eredményeként, szeretném felhívni a figyelmed, hogy az elnökségemet megelőző időszakra vonatkozó TAO támogatási pályázatok elszámolásai a mai napig pénzügyileg is rendezetlenek, aminek eredményeként a klubnak jelentős összegű tartozásai keletkeztek, melynek rendezése a jelenlegi költségvetésünket terheli!

Mindezek, és a legutolsó – kizárólag az Alapítvány érdekeit szolgáló, a klubot kiszolgáltatott, függő helyzetben tartó – együttműködési tervezet tartalma adott okot arra, hogy meghozzam azon döntésemet, hogy az általad megküldött szerződéses együttműködési javaslatot, a klub érdekében, ne fogadjam el.

A Felek között kialakult helyzet miatti további nyilvános levelezésekben nem kívánok részt venni.

Pályafutásodat, sportolói sikereidet mindenkor elismerem és tiszteletben tartom, a DKK Alapítvány munkájához további sok sikert kívánok.

Tisztelettel:

Balássi Imre

Alba Regia SC elnök"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus