Bognár Kristóf és Fazekas Csaba a DEAC-nál

Bognár Kristóf és Fazekas Csaba a DEAC új igazolásai, Farkas Attila és Velkey János hosszabbítottak.

A DEAC hivatalos honlapja, a debka.hu beszámolója:

Tovább formálódik az első osztályba feljutó DEAC kosárlabdacsapatának kerete, hiszen Molnár András csapatkapitány után, újabb négy játékossal állapodott meg a vezetőség. A tavalyi kezdőcsapatból Farkas Attilának és Velkey Jánosnak is 1+1 éves szerződése volt, amelynek második éve rövid tárgyalások után érvénybe is lépett.

További hír, hogy a klub mindenben megegyezett a Szombathelyről érkező Bognár Kristóffal, valamint a tavaly Nyíregyházán szereplő Fazekas Csabával. A Vas megyéből érkező tehetséges erőcsatár fiatal kora ellenére már hosszú ideje szerepel az A-csoportban, idén ezüstéremig jutott a Falco csapatával. Bognár ezen felül tagja az Európa-bajnokságra készülő felnőtt magyar válogatott 20 fős keretének is.

A másik új érkező, Fazekas Csaba mindössze 17 éves (augusztusban tölti be a 18-at), de korosztálya egyik legtehetségesebb játékosának tartják. Stabil kezdő volt első B-csoportos évében a vajkezű bedobó, elsőéves juniorként pedig megnyerte az U18-as magyar bajnokságot.

A DEAC magyar magja tehát a rutinos Molnár András és Farkas Attila mellett három kiemelkedő képességű fiatal tehetséggel bővült, akik akár azonnal a csapat segítségére lehetnek az első osztályban is. Becsky István szakosztályvezető továbbá elmondta, hogy az igazolások ezzel nem értek véget, hamarosan újabb bejelentésekre lehet számítani.
 

Forrás - debka.hu
Foto, Slide - MKOSZ Kosarsport hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus