Boris Barac 1 éves szerződést írt alá a Falcóval

Verasztó Péterrel is hosszabbított a szombathelyi csapat.

A Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely közeménye:

A horvát magasember és fiatal játékosunk is 1 éves szerződést írt alá. 

Tovább épül a jövő évi csapat. Nagy örömmel jelentjük be, hogy a kétszeres bajnoki aranyérmes és egyszeres kupagyőztes horvát magasemberünk jövőre is csapatunk játékosa lesz. Az utóbbi két szezonban Boris nagyon fontos része volt csapatunknak, és többször is nehéz helyzetben tudott előlépni. Az idei döntő volt erre ismét jó példa, ahol a 4. mérkőzésen szerzett 17 pontjával, csapatunk legeredményesebb játékosa volt. Horvát légiósunk stabil teljesítményt nyújtott a magyar bajnokságban. 9,3 dobott pontot és 3,7 lepattanót szerzett, fontos része Milos rotációjának, meccsenként 20,3 percet töltött parkettán. A Bajnokok Ligájában is számíthattunk rá, ahol 12 meccsen lépett parkettára. A 206 centi magas játékosunk 11,6 pontot és 4,9 lepattanót átlagolt. Boris, így értékelte a szerződéshosszabbítást: "Nagyon örülök, hogy plusz egy évvel sikerült meghosszabbítanom a szerződésmet. Sikerekben gazdag két szezont töltöttem itt. A legnagyobb élményem még mindig a fantasztikus szurkolótáborunk. Óriásiak vagytok, mindig számíthatunk rátok, már most hívlak Titeket, hogy töltsük meg az Arénát minden bajnoki és BL meccsen!"

Boris Barac mellett Verasztó Péter is aláírt a következő szezonra. Peti a magyar bajnokságban 38 alkalommal lépett pályára, és az 1-es poszton bevethető fiatal játékosunk agresszív védekezésével vívta ki a perceit. Peti legeredményesebb meccsét az SKC csapata ellen jegyezte, ahol 7 pontot is szerzett. Fiatal játékosunk, így nyilatkozott a hosszabbításról: "Számomra mindig a Falco volt és lesz a priorítás. Nagyon örülök, hogy az előző szezonban sikerült kiharcolnom a helyem a rotációban, és ezzel megkaptam a lehetőséget a szerződéshosszabbításra. A mögöttünk hagyott szezonban egy célt tűztem ki magam elé. Be akartam bizonyítani az edzőknek, az irodának, hogy helyem van a keretben. A +1 év azt bizonyítja, hogy a hozzáállásommal és edzésmunkámmal elértem ezt a célom. Nekem már el is kezdődött a következő idény!"

Az élet tehát nem állt meg a bajnokság után, a mai bejelentésekkel együtt már 6 játékosunknak van élő szerződése a 2022/2023-as szezonra (Perl Zoltán, Sövegártó Ábel, Kovács Benedek, Keller Ákos, Boris Barac, Verasztó Péter).

 

Fotó, slide: falcokc.com

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus