Brandon Johns Jr. az Albában folytatja

A fehéváriak legújabb játékosa az NCAA-ből érkezik.

Brandon Johns Jr. a klub harmadik nyári igazolása a légiósok tekintetében. A 23 éves, 203 cm magas, 108 kg testtömegű erőcsatár (PF) kiemelkedően sikeres egyetemi szezon után érkezik Fehérvárra, profi pályafutásának első idényében bizonyíthat náluk.

Johns középiskolás évei során az East Lansing High School csapatában pattogtatott, aztán a University of Michigan csapatában játszott négy egyetemi szezont, majd utolsó főiskolai évét a VCU Rams gárdájánál töltötte. 

A michigani klubban 117 mérkőzésen lépett pályára, háromszor is eljutott az NCAA egyenes kieséses szezonzáró tornájára, a March Madness-re, ahol kétszer kerültek a legjobb 16, egyszer pedig a top 8 csapat közé.

A VCU színeiben 34 mérkőzésből minden alkalommal a kezdő ötösben kapott helyet, 28 perc alatt 11,6 pontot, 5,2 lepattanót és 1,1 szerzett labdát átlagolt az Atlantic 10 konferenciában, ahonnan szintén sikerült kvalifikálniuk a March Madnessre.

A szezon után jelentkezett a 2023-as NBA Draftra, amelyen nem került kiválasztásra, így az Arconic-Alba Fehérvár színeiben bizonyíthat profi karrierjének első szezonjában. Rögtön két fronton, az NB I-es bajnokság mellett a nemzetközi porondon, a FIBA Europe Cup versenysorozatában is megmutathatja képességeit.

„Erőssége a védekezés, azonban támadásban is képes kiemelkedőt nyújtani. Alapvetően erőcsatárként a 4-es poszton szeret játszani, de jól érzi magát alacsonybedobóként 3-as szerepkörben is. Bízunk benne, hogy nagy segítségére lesz a csapatunknak.” – jegyezte meg leigazolásával kapcsolatban Simon Balázs ügyvezető.

Forrás, fotó: albakosar.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus