DEAC - Salgótarján: Dániel Tamás nyílt levele

A mai napon szerkesztőségünk nyílt levelet kapott Dániel Tamástól, az NB I B Keleti csoportját veretlenül vezető Salgótarján vezetőjétől, aki az alábbi sorokban tisztázni kívánta a sportszerűtlen jelenetekkel tarkított hétvégi DEAC - SKSE derbi történéseit, illetve a honlapunkon ezzel kapcsolatban korábban megjelent helyszíni beszámolóját.
 

A levél tartalma nem tükrözi szerkesztőségünk álláspontját.

 

"Kezdhetném azzal, hogy megdöbbentem a „hiteles” debreceni események beszámolóján, amit a helyiek egyik bértollnoka küldött el a Kezdő5-nek. De miért kellene azon megdöbbennem, ha a DEAC körüli kiszolgálók hazugságokat állítanak ország-világ előtt. Az alábbiakban én a tényekre akarok szorítkozni, bizonyítható állításokra, bár nyilván dúlnak bennem az indulatok, és nem fogom véka alá rejteni magánvéleményemet sem. Ezúton köszönöm a Kezdő5 stábjának, hogy a korrekt és hiteles tájékoztatás érdekében helyet adtak az események pontos leírásának is.

Elsőként sajnálatunkat fejezzük ki, hogy ezzel a nem kívánatos atrocitással lett vége a találkozónak, ami e nélkül egy szokásos Debrecen – Salgótarján mérkőzés lett volna, szokásos salgótarjáni győzelemmel.

A találkozó menetével én nem akarok olyan mélyen foglalkozni, mint teszik azt a másik oldalon, hisz egyrészről győzelmet nem nagyon kell magyarázni, másrészről pedig az egész találkozót végig kézben tartottuk, egy pillanatra sem merült fel annak a lehetősége, hogy az „új keleti élcsapat” esetleg győzhet ellenünk. De, ami viszont lényeges, hogy tényleg már a mérkőzés előtt én jeleztem, hogy a mérkőzés helyszínének kijelölt terem eddig sem, meg most sem alkalmas NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés megrendezésére. Ez nem csak az én véleményem, hanem a szövetség munkatársainak is az álláspontja, ráadásul erre a bajnoki szezonra nem rendelkeznek pályahitelesítéssel, tehát ugyanolyan mintha a grundon játszottunk volna.

Úgy gondolom, ez már több mint felelőtlenség a debreceniek részéről, ez a szabályok, a rendelkezések teljes fokú semmibe vétele. Ráadásul már többször kaptak figyelmeztetést rendezési hiányosságok és a terem állapota miatt. Mindezeket ugyanúgy elengedték a fülük mellett. Megtiltották nekik, hogy az oldalvonal mellett nézők foglaljanak helyet, ez sem érdekelte őket. A találkozó ideje alatt összesen kettő fő rendezőt alkalmaztak, akik a találkozó nagy részében a hodály ajtajában álltak, és kedvesen mosolyogtak. Véleményünk szerint ez az egyik alapprobléma, ami miatt nem lehetett normális keretek között mérkőzést rendezni, holott a város legalább öt ennél jobb és alkalmasabb teremmel rendelkezik.

A másik probléma és konfliktust generáló dolog pedig a debreceni vezetőedző és néhány játékos viselkedése volt. Közülük is kirítt Kaluha Csaba rendkívül agresszív, alattomos, durva, sportpályára nem illő harcmodora. Folyamatosan piszkálta, ütötte, fölrúgta játékosainkat, színészkedett, kereste a balhét, mert tudta, hogy a tiszta kosárlabdában ő nem érhet a kosarasaink közelébe se. Sebők Tamással szemben olyan dolgokat is megengedett magának, amiért önmagában is kiállítás járna, mégsem lett ez a vége. Beletérdelt, ráugrott, rálépett, és az ominózus negyvenedik percben pedig parasztos egyszerűséggel hátulról felrúgta. Nem, nem összeakadt a lábuk, hanem fölrúgta, amiért sportszerűtlen hibát fújtak neki a játékvezetők, amivel ki is pontozódott.

Ekkor érkezett Tanács Attila, aki mozdulatával inkább riadalmat keltett, mint valós sérülést akart okozni. Ezt támasztja alá a debreceniek irománya is, miszerint Kaluha Csabának semmilyen sérülése nem keletkezett, aminek természetesen mi nagyon örülünk. További kérdéseket vet föl a Tanács Attila mozdulatát és Kaluha műfetrengését követő lincshangulat, aminek keretén belül Boldizsár Ferenc tettlegesen akart elégtételt venni Tanács Attilán, ezért nyomában a teljes debreceni csapattal a kispadunknál álló és ülő csapatunkat támadták meg karöltve tíz-tizenöt „rendkívül intelligens” helyi nézővel.

A két rendező ekkora tömeg ellen nyilván semmit sem tudott tenni, hogy Boldizsár Ferenc és néhány néző ütései csak részben értek célba, az csak és kizárólag csapatunk határozott fellépésének köszönhető, amivel néhány percen belül rendet tudtak tenni a pályán. Én biztos vagyok abban, bízva a szövetség határozott és a szabályoknak megfelelő fellépésében, hogy a DEAC-istállót azonnali hatállyal betiltják, ezáltal a többi csapatot megkímélik az esetleges újabb atrocitásoktól, kivizsgálják Boldizsár Ferenc és csapattársai viselkedését és megteszik a rendőrségi feljelentést a „rendkívül intelligens”, de a kosárlabda mérkőzéseken többet remélhetőleg nem látható helyi figurákkal szemben.

Természetesen mi is kivizsgáljuk azokat a hibákat, amiket a találkozó folyamán elkövettünk, így Tanács Attila sajnos látványos, de a tények szerint sérülést nem okozó mozdulatát is, illetve mindenben segítjük a fegyelmi bizottság munkáját, hogy a megfelelő döntést hozhassák meg.   

Dániel Tamás
Szakmai igazgató"

Fotó: besztercekk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus