Emléktorna Zsíros Tibor tiszteletére

A nagyszerű sportember, Zsíros Tibor, mindenki Zsizsi bácsija legendává vált hazánk kosárlabda életében. Európa-bajnok, mesteredző, a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt kitüntetettje, Budapest díszpolgára. Keze alatt sok játékos, játékvezető és edző pallérozódott az évek folyamán. Halálának első évfordulójához közeledve emlékére, szellemiségének adózva  országos senior emléktornát szerveznek Budapesten.

Az aktív, versenyszerű kosarazást koruknál fogva befejezők körében  az országos senior kosárlabda tornák hagyománya évekre nyúlik vissza. Nem csak a sportág fellegvárainak számító városok vállalták egy-egy torna megrendezését, hanem olyan városok is, amelyekben a sportág iránti elkötelezettség évtizedes hagyományokra nyúlik vissza.

E tornákra az ország minden részéről érkeznek női és férfi kosárlabda csapatok, egykori neves válogatottak, NB I-es játékosok és a sportág valódi hívei. A mérkőzések hangulata és szellemisége híven tükrözi a mai és az egykori magyar kosárlabdázás egységét. Azt az egységet, amely egy nagy családdá kovácsolja össze a résztvevőket korra és nemre való tekintet nélkül.

A tornákat rendező városok sorában Budapest még nem tette le névjegyét. A fővárosi szervezők ezt a hiányt szeretnénk pótolni a hagyományteremtés reményében az I. Zsíros Tibor Senior Kosárlabda Torna megrendezésével.

A torna időpontja: 2014. február 15. szombat

A mérkőzések 8.30-16 óráig tartanak.

Helyszíne: Gabányi  László Sportcsarnok (régi MAFC terem) , 1116 Budapest, XI. kerület, Hauszmann Alajos utca 25.

Résztvevő női csapatok:

Békés, BEAC, Budapest Retro, Budapest Kolibri, Budapest-Baja, Hungary 2002, Sopron, Székesfehérvár, Nyíregyháza, Valami Rózsaszín, Viharos Szenyórák

Résztvevő férfi csapatok:

Paks, Budapest, Eger, Dunaharaszti, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged, Szeghalom, Székesfehérvár, Szolnok, Nyíregyháza, Miskolc

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus