"Euroliga-szintű csapattal" találkozik vasárnap a Körmend

A vasiaknál van olyan légiós, akinek sorsáról döntés születhet az edzőmérkőzést követően. 

Az Egis Körmend vasárnap Zágrábban, a Cedevita ellen lép először pályára az idei felkészülési időszakban. A gárda augusztus 20-a óta teljes létszámban, együtt dolgozik. Meglehetősen nehéz, fárasztó időszak áll a fiúk és az edzői stáb mögött, hiszen ezek a hetek azok, amelyek alatt le kell tenni a későbbi jó teljesítmények alapjait - írja az Egis Körmend Hivatalos Facebook-oldala.

Az U20-as keret tagjai, köztük a felnőtt csapattal együtt dolgozó fiataljaink már jó három héttel korábban megkezdték a felkészülést. Így ők, Németh Ákos, Márton Ádám, Oroszi Bence, Érsek Marcell, Kiss Benedek és Kiss Mátyás, akikkel az utolsó héten együtt edzett Lajsz Gergely is, remek állapotban csatlakoztak idősebb társaikhoz. De a többiekre sem lehetett panasz, ők is felkészülten, egyéni gyakorlások után vetették bele magukat az Antonis Constantinides, Bojan Hristovski és Daniel Müllner által vezényelt munkába.

– Az első két hétben nagyok kemény edzéseket tartottunk. – mondta a csapat másodedzője, Bojan Hristovski, aki így folytatta: – A játékosok nagyon jól fogadták, remekül dolgoztak. A következő héten ugyanígy folytatjuk tovább. Keményen fogunk dolgozni azért, hogy igazán jól felkészüljünk a bajnokságra.

A keretben van olyan külföldi játékos, akinél a szerződésben foglalt próbaidő ugyan már lejárt, de a szakmai stáb addig senki sorsáról nem szeretett volna dönteni, amíg a csapat le nem játssza az első edzőmérkőzését. Ez holnap, vasárnap lesz esedékes Zágrábban, a Cedevita ellen, zárt kapuk mögött.

– Komoly próbatétel előtt állnak a fiúk vasárnap, a Cedevita ellen, mert az első felkészülési mérkőzésen olyan csapathoz látogatunk, amelyik Euroliga szintű kerettel és nagyon komoly költségvetéssel bír. – mondta Bojan Hristovski. – Számunkra ez remek lehetőség lesz az állapotunk felmérésére. Jó lesz majd látni, mire leszünk képesek egy ilyen erős gárda ellen.

A klub várhatóan a következő héten ad tájékoztatást arról, hogy milyen döntés születik majd a próbajátékon lévő kosarasok további sorsáról.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus