Horti Bálint az Egis Körmend új játékosa

Immár hivatalos, hogy Horti Bálint a következő szezonban az Egis Körmend gárdáját erősíti - a csapat által vele készített interjút olvashatjátok.

A körmendi klub közleménye:

Immár hivatalos, hogy Horti Bálint a következő szezonban az Egis Körmend gárdáját erősíti.

A PVSK-tól távozó, 4-es és 5-ös poszton is bevethető center az idei szezonban a legjobb nyolcig menetelő csapatának biztos pontja volt a palánk közelében. Mérkőzésenként 11 pontot és közel öt lepattanót átlagolt, de a társak blokkokkal való segítésében is lehetett számítani rá.

A 27 esztendős, 205 centiméter magas, 110 kilogramm súlyú játékos korábban megfordult Kecskeméten, Pakson és Jászberényben is. 1+1 évre szóló szerződése értelmében 2016 nyarától Körmenden áll majd munkába.
 

A csapat hivatalos facebook-oldala már készített is vele egy interjút:

Mi motivált arra, hogy Körmendre igazolj?

Nagyon fontos motiváció volt számomra, hogy a csapat rendszeresen indul nemzetközi kupában és erre már jelezte szándékát ősztől is. A korábbiaknál nagyobb kihívást is jelent számomra a körmendi felkérés. És persze fontos tényező volt, hogy láttam, Teo Csizmics milyen jó munkát végez, rendet, fegyelmet tart, erre is kíváncsi vagyok belülről.

Milyen szerepre számítasz, mire készülsz a következő szezonban?

Az öt légiós valószínűleg a következő szezonban is meg fogja kapni a játékperceket, nekem az lesz a dolgom, hogy pihentessem őket, kiegészítsem a csapat játékát. Ha kell, faultot üssek, harcoljak és az üres helyzetet bedobjam. Nyilván elsősorban kiegészítő ember leszek. Ha nem is ugrok túl nagyot, de mondhatom, hogy fizikális játékos vagyok. Súlyban, erőben felveszem a versenyt az ellenfelekkel. Nem vállalok felesleges dobásokat, és ha kell, akkor vetődök a labdáért. Ezzel mindenképpen segíthetem a csapatot.

Hogyan telik a nyarad az első körmendi felkészülés előtt?

Most a B33-mal készülődök, kondizok a nyáron, futok is természetesen. Nem lesz eseménytelen ez az időszak sem, aztán jöhet a közös munka!

 

Foto, Slide - pvsk-panthers.hu
Forrás - Egis Körmend facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus