Idén is Kőbányán kezdődik

Szombaton, Kőbányán megkezdődik az idei streetball-szezon - több újdonsággal.

Az adidas streetball challenge sorozat, de talán már-már - jó értelembe véve - mozgalomnak is nevezhetjük, több mint két évtizede indult hódító útjára, az idei már a 22. lesz.

Kucsera József, a sorozat fő szervezője honlapunk érdeklődésére elmondta, Debrecen visszakerült a vérkeringésbe. A szervezők tovább akarták erősíteni a "keleti végek" jelenlétét, s ezzel a lépéssel - mivel Nyíregyháza, Békéscsaba és Kecskemét is benne van a sorozatban - egyensúlyba kerül kelet és nyugat.

Az idei sorozat egyik fénypontja a zánkai rendezvényen lesz, amelyen amellett, hogy a résztvevők a játékot összeköthetik egy jó kis fürdőzéssel, ott lesz Európa krémje, hiszen ezen a rendezvényen egy Európa-bajnoki selejtezőt is rendeznek. Ezt a tavalyi városligeti rendezvény sikerességének köszönhetően engedte Magyarországnak a FIBA, amely egyre intenzívebben és behatóbban foglalkozik a 3-3 elleni játékkal, az olimpiai programba is szeretné felvetetni.

A szervezők természetesen reménykednek abban, hogy az időjárás, ahogy a tavalyi rendezvények többségén, idén is kegyeibe fogadja a szabadtéri kosarazás szerelmeseit.

Újdonság még, hogy - a tavalyi nagy siker láttán - a legkisebbek, a kenguru korosztály részére is rendeznek versenyeket, s a korosztály csapatai az MKOSZ támogatásának köszönhetően INGYEN vehetnek részt a sorozat állomásain. Lesz nekik is országos döntőjük is, s a program fejlesztésével az a cél, hogy ez a korosztály megfertőződjön a szabad téri 3-3 elleni játékkal, hogy mire a FIBA sikerre viszi törekvéseit, s a játék felvételt nyer az olimpiai programba, addigra felnőjön Magyarországon egy olyan generáció, amely akár nemzetközi szinten is sikerrel képviselheti hazánkat.

Ami a sorozat nyitó állomását, a kőbányai viadalt illeti, még korlátozott számban lehet nevezni. A nevezéssel kapcsolatos részletekről a streetballnet.hu oldalon részletes információkat kapnak kapnak az érdeklődők.

A rendezvényeken természetesen a hagyományoknak megfelelően idén lesznek szponzori játékok, versenyek, hárompontos dobó és zsákoló viadalok. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus