Indul a 3x3 felnőtt férfi bajnokság

NBI/B-s csapatok U23-as játékosai vehetnek részt, klubonként két-két túlkorossal - cél a 3x3 kosárlabda terjesztése és a válogatottak erősítése.

A hunbasket.hu számolt be az új versenysorozatról:

Az MKOSZ az idén elindítja a 3-3 elleni első felnőtt bajnokságát 3X3 Felnőtt Férfi Bajnokság néven az NBI/B játékosokból álló csapatok számára. 

A bajnokság célja a 3x3 kosárlabda terjesztése és a nemzeti válogatottak erősítése annak érdekében, hogy a magyar válogatottak kijussanak a világversenyekre és az olimpiára, és ott az eddigi sikereikhez méltó módon szerepeljenek. 

A bajnokságban 24 csapat vesz részt, amelyek 9 fordulóban mérik össze erejüket, és ezek összesített eredménye alapján alakul majd ki a 12 csapatos döntő mezőnye. 

A bajnokságban csapatonként összesen 6 játékos szerepelhet. A bajnokságban U23-as játékosok vehetnek részt úgy, hogy minden csapatban maximum 2 túlkoros játékos szerepeltethető. 

A verseny részletes szabályait a Versenykiírás tartalmazza, ami letölthető ITT. Továbbá a versennyel kapcsolatos információk folyamatosan elérhetőek lesznek a honlapokon és facebookon. 

Forrás - hunbasket.hu
Fotó, Slide - mkosz3x3.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus