Innováció, válság, TAO - új szereplőként a hazai sportruházati piacon

Interjú a Peak Sport képviseletében Stork Dávid kereskedelmi vezetővel tervekről, kínálatról és az első tapasztalatokról.

Ahogy azt már láthattátok/tapasztalhattátok, szakportálunk és a Peak Sport Magyarország között az idei évtől elindult egy hosszútávú együttműködés. Ezen együttműködés keretein belül számos tippjátékkal, értékes nyereményekkel és egyedi akciókkal szeretnénk kedveskedni nektek. Az együttműködésről és a márka hazai terveiről a Peak Sport Magyarország kereskedelmi vezetőjével, Stork Dáviddal beszélgettünk.

A Peak Sport Magyarország a Kezdő5.hu együttműködő szakmai partnere.

 

Vágjunk is a közepébe! Hogyan kerültetek kapcsolatba a Peak márkával?

Berlinben, egy kiállításon találkoztunk a Peak kínai vezetőivel, majd egy rövid beszélgetés után meghívót kaptunk Kínába, a Peak központjába. Innentől felpörögtek az események és ma ott tartunk, hogy a Peak sportmárka kizárólagos magyarországi disztribútorai vagyunk.

Mesélj egy kicsit a piacra lépésről, első tapasztalatokról!

A helyzet az, hogy már az elejétől fogva tudtuk, hogy kemény és nagy fába vágjuk a fejszénket, hiszen a magyar sportéletben számos másik márka képviselteti magát a piacon mind a sportegyesületeknél, mind pedig a fogyasztók körében. Annyiban talán szerencsésnek érezhetjük magunkat, hogy a hazai kosárlabda közeg itt-ott már találkozhatott a márkával. A Peak többek között az idei FIBA Kosárlabda Bajnokok ligája egyik főszponzora, illetve az NBA kisebb stratégiai partnere is. 

Ami az első tapasztalatokat illeti, számomra kellemes meglepetés volt, hogy például a klubvezetők közül szinte mindenki ismerte, vagy találkozott már korábban a márkával, bár ez köszönhető többek között annak is, hogy más útvonalon ugyan, de a cég termékei már jelen voltak/vannak egy-két egyesületnél. Ami változott, az a márka képviselete, amit az idei évtől kizárólagosan mi látunk el Magyarországon.

Milyen tervekkel vágtok neki a következő szezonnak?

Több irányban gondolkozunk, elsősorban szeretnénk a kosárlabda vonalunkat amennyire csak lehet megerősíteni/kiépíteni. Itt főként a sportegyesületeken és sportklubokon van a hangsúly, de aktívan szeretnénk támogatni a szabadidős kosárlabda tevékenységeket is az országban, illetve természetesen az egyéneket, azaz a kosárlabdázókat megszólítani. Ezen felül számos egyéb sportág vérkeringésébe szeretnénk bekerülni.

Ami a többi vonalat illeti, az egészséges életmód, a szabadidősport, fitness és futás szegmens kiépítése lesz, ami azt gondolom egy hosszabb folyamat. Ezen kívül cégünk, a márkától függetlenül egészségügyi vonalon is tevékenykedik, ami a következő hetekben külön fog válni a sport részlegünktől.

Milyen termékek kaphatók a portfóliótokban, illetve van-e olyan terméketek, amire "zászlóshajóként" tekintetek?

Sportruházat terén az alapvető felszerelések, gondolok itt a mezekre, melegítőkre, pólókra mellett számos kiegészítő, kompressziós ruhák sora, illetve protektorok és rendkívül egyedi, magas minőségű kosárlabdacipők, futócipők és szabadidőcipők kaphatók. 

A Peak továbbá megalkotta a Taichi™ technológiával készült sportcipőit, amelyek véleményem szerint rövid időn belül a teljes sportcipő piac egyik legkényelmesebb lábbelijévé nőheti ki magát a köztudatban. 

Ha már sportruházat, találkozhattak a sportrajongók a márkával nemzetközi színtéren is?

Természetesen. A Peak központ nagy erőfeszítéseinek hála mára már számos nemzeti együttes, illetve olimpiai csapat hivatalos ruházati partnere a Peak. Ilyen például a német, a szerb, az ausztrál kosárlabdaválogatott, de a román, ukrán vagy a brazil olimpiai csapatot is említhetném, akiknél már sikerült a Nike-val szemben sikeresen felvenni a harcot.

A hazai piacot tekintve is várható a nemzeti együttesek, esetleg az olimpiai csapat megkeresése?

Ez egy igen sarkallatos pont lesz az életünkben, nem szeretnénk elkapkodni semmit, de amint sikerült megvetni a lábunkat itthon, természetesen ajánlatot fogunk tenni a szóban forgó szervezeteknél. Ehhez minden segítséget megkapunk majd a márkától. Szeretnénk, ha sikerülne legalább 2-3 sportágban nekünk öltöztetni válogatottjaink sportolóit és a szakmai stáb tagjait.

Térjünk át kicsit a kosárlabdára! Mik a terveitek a sportágra vonatkozóan?

A kosárlabda továbbra is elsőbbséget élvez a piacralépésünk során a legtöbb sportággal szemben. Előrehaladott együttműködési tárgyalásokat folytattunk számos, a magyar élvonalban szereplő játékossal mind női és férfi vonalon. Az ő kilétüket szeretnénk egyelőre titokban tartani, de hamarosan az olvasók is megismerkedhetnek velük. 

Ami az egyesületeket/sportklubokat illeti, szeretnénk minél több szervezettel felvenni a kapcsolatot és egyeztetni velük a lehetőségekről. Fontosnak tartom, hogy elmélyítsük a sportklubok általános sportruházati partnerekkel kialakított kapcsolatait. Célunk, hogy egy mindkét fél számára előnyös, hosszútávú partneri viszonyt alakítsunk ki.

Végül, de nem utolsó sorban komoly terveink vannak a kosárlabda más, nem professzionális keretei között működő területeivel is, köztük is kiemelten a streetballal.

Hol találkozhatnak veletek a kosárlabdarajongók?

Elsősorban minden fontos, kosárlabdát érintő hírről itt a Kezdo5.hu-n beszámolunk, illetve közösségi oldalainkon:

Facebook: www.facebook.com/peaksporthungary
Instagram: www.instagram.com/peaksporthungary

Tekintettel arra, hogy közösségi oldalaink nemrégiben indultak, folyamatosan dolgozunk azon, hogy megfelelő minőségű és mennyiségű tartalom kerüljön fel rá, éppen ezért szívesen várunk fotókat, videókat, tapasztalatokat a fenti platformokra. Ehhez nem kell mást tennetek, csak megjelölni az oldalt a bejegyzésetekben.

Addig is, amennyiben valaki megnézné kínálatunkat, a www.peak-sport.hu oldalon megteheti ezt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus