Ivan Stefanovic a Szeged új játékosa!

A 34 éves, tavaly Kecskeméten játszó erőcsatár Csorvási Levente, Vágvölgyi Ákos és Wirth Ádám kidőlése miatt került Szegedre

A Szedeák facebook-oldalának közleménye:

Mivel Csorvási Levente, Vágvölgyi Ákos és Wirth Ádám is hosszabb időre kidőlt a sorból, a Naturtex-SZTE-Szedeák kerete bővítésre szorult. A szegediek a bajnokság végéig szóló szerződést kötöttek a magyar állampolgársággal is rendelkező Stefanovic Ivannal.A 34 esztendős, 203 cm magas erőcsatár az előző idényben a Kecskemét játékosa volt, míg az idei szezonban eddig a szerb második ligás Mladost Smederevska Palanka együttesét erősítette. Stefanovic ebben az évadban 13 mérkőzésen átlagban 9.2 pontot és 7.2 lepattanót szerzett, a triplákat 47,4 százalékos pontossággal értékesítette.A Szedeák új játékosa kedden délután érkezett Szegedre és azonnal be is kapcsolódott a csapat edzésmunkájába.


– A sérülések és a betegségek kényszerítettek bennünket arra, hogy változtassunk a keretünkön – mondta Bonifert Domonkos, a Naturtex-SZTE-Szedeák ügyvezetője. – Mint ismert, a nyáron új koncepció szerint kezdtünk építkezni, hat felnőtt játékos mellett a saját nevelésű fiatalok alkotják a keretünket, és az őszi eredmények ismeretében ez az elképzelés abszolút életképesnek is bizonyult. Ugyanakkor az is tisztán látszik, hogy a magas posztokon Andrija Ciricre és Darko Balabanra emberfeletti teher hárul. Mivel Csorvási Levente hosszabb ideje belgyógyászati kivizsgálás alatt áll, és nem tud a csapattal dolgozni, muszáj volt a pótlásáról gondoskodni. Miután végignéztük a lehetséges variációkat, azt tapasztaltuk, január közepén képtelenség olyan magyar játékost találni, aki az anyagi lehetőségeinket szem előtt tartva Szegedre szerződtethető, és szakmailag is megfelelő lenne.

A megoldást közel egy hónap elteltével sikerült megtalálni. A héten aláírt hozzánk Stefanovic Ivan, aki a tavalyi szezonban a Kecskemétnek volt hasznos tagja, idén pedig a szerb második ligában szerepelt. Véleményem szerint rutinjával és alázatos munkájával sokat segíthet abban, hogy a magas posztokon valamivel több variációs lehetősége legyen az edzőinknek, illetve, hogy fiataljaink tovább fejlődjenek. Az utóbbi időben, a médiában egyre több gondolat jelenik meg a honosított játékosok helyes vagy helytelen foglalkoztatásáról, természetesen számunkra is okozott dilemmát ez a kérdés. Nem szeretném, ha mindez magyarázkodásnak tűnne, de talán a szurkolók is átérzik a helyzet súlyát: Csorvási Levente mellett hosszú időre kidőlt a sorból a bokaműtét előtt álló Wirth Ádám, számára ez a szezon befejeződött, ráadásul az őszi idény egyik nagy felfedezettje, Vágvölgyi Ákos komoly vírusfertőzéssel küzd, visszatérésének időpontja egyelőre megjósolhatatlan! Nem vagyunk tehát könnyű helyzetben, de megpróbáljuk a lehetőségeinkhez mérten a leghatékonyabban megoldani a problémákat, amihez továbbra is kérjük szurkolóink segítségét.

forrás: Naturtex-SZTE-Szedeák facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus