Két klub nevezését nem fogadták el az A-csoportra

Pénteken a Magyar Sport Házában ismét összeült a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezető testülete.

Dr. Schmidt Ádám, az MKOSZ Minősítő Bizottságának elnöke beszámolt az idei nevezésekről és idén is arra az örömteli tendenciára hívta fel az elnökségi tagok figyelmét, hogy érezhetően tovább javult a klubok nevezési morálja és precízitása.

Az NB1-es női csapatok közül mindenkinek a nevezését elfogadta a bizottság, a férfiaknál az újonc MAFC-nak az MKOSZ által hitelesített csarnok hiánya miatt, a Jászberénynek pedig – a játékosokkal szemben fennálló tartozásai miatt – nem fogadta el a nevezését a Minősítő Bizottság.

Bodrogváry Iván és Molnár Balázs beszámolt a jövő évi Női Európa-bajnokság előkészületeiről, a magyar-román közös rendezésű Eb sorsolását Budapesten idén november 29-én tartják majd.

2014. szeptember 27-én lesz a Magyar Kosárlabdázás Napja a Városligetben, ahol idén először MKOSZ 3x3 felnőtt kupát is rendeznek és az idén nyáron kiemelkedő sikereket elérő utánpótlás-válogatottakat is itt köszönti majd a szövetség.

Az MKOSZ Elnöksége mai ülésén külön kiemelt elismerésben részesítette azon szülőket, klubokat, sportszervezeteket, szakembereket, akik segítették-segítik a magyar utánpótlás-válogatottjainkat.

A férfi NB1 bajnoki szezonja október 10-12-ei hétvégén, a női élvonal egy héttel később, október 17-19-én kezdődik.

A videóbíró rendszer immár a bajnoki mérkőzéseken is kötelező lesz.

Forrás: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus