Két légiós már megérkezett Debrecenbe, a harmadik otthon ragadt

Stefan Moodyt egyelőre nem engedik ki az Egyesült Államokból - a DEAC-nál kis betekintést adtak abba, hogyan változtatta meg a járvány a játékosok mozgását.

fotó: kosarlabda.deac.hu

 

A DEAC híre:

Lassacskán megérkeznek Debrecenbe hosszúra nyúlt pihenőjükről a DEAC férfi kosárlabdacsapatának játékosai. Két új légiósunk, Carlton Guyton és Shaquille Hines gépe csütörtök hajnalban landolt Ferihegyen, valamint már Molnár Dániel és Molnár Márton is városunkban tartózkodik.

Tegnap éjszaka gond nélkül megérkezett Magyarországra a DEAC chicagoi kontingense, azaz Carlton Guyton és Shaquille Hines. A két kosaras hosszú ideje ápol baráti kapcsolatot, a nyári alapozást is évek óta együtt végzik. A hosszú útnak is közösen vágtak neki, melynek tapasztalatairól előbbi játékost kérdeztük.

– Fárasztó órákon, napokon vagyunk túl, de szerencsére minden zökkenőmentesen alakult. A stáb egészen földet érésünktől kezdve gondunkat viseli, figyelnek rá, hogy betartsuk a biztonsági előírásokat. Amint megkapjuk a „zöld jelzést” belevetjük magunkat a munkába –mondta Guyton, aki éppen ma ünnepli 30. születésnapját.

Arról, hogy minden a biztonsági protokollnak megfelelően történjen, ezúttal is Tankó István technikai vezető gondoskodik.

– Miután befutottak sportolóink, azonnal bekerültek a járványügyi hatóság nyilvántartásába. Péntek reggel az ÁNTSZ engedélyezte, hogy elvégezzék a COVID-19 tesztet, ennek idejére elhagyhatták lakásukat. Ha a dolgok terveink szerint alakulnak, jövő hét péntekre mindkét játékosnak meglesz a két negatív eredménye, és áteshetnek a kötelező orvosi vizsgálatokon – kezdte a DEAC ügyintézője.

A légiósok mellett már Molnár Dániel és Molnár Márton is elfoglalhatta debreceni lakhelyét. Stefan Moodynak azonban nem volt szerencséje, ő egyelőre nem kapott engedélyt az Egyesült Államokból való távozásra.

– Sajnos Stefan egyelőre nem csatlakozhat a kerethez, mivel New York állam a járványügyi előírásokra hivatkozva nem engedi határain kívülre. Jelenleg minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy minél előbb megoldjuk az ő utaztatását is – zárta szavait Tankó István.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus