Két új légiós is jött Nyíregyházára!

Paul Jones és Billal Dixon ideje még a szezon kezdete előtt kitelt az NYKK-nál, így két légiós hely felszabadult a szabolcsi klubnál. A center Dixon helyére a 29 éves, 210 centiméter magas Milan Oluicsot szerződtette a klub hétfőn, a magasember azonban szinte ki sem pakolhatott, pár nap elteltével távozott. A két hely azonban így sem maradt sokáig betöltetlen: az amerikai irányító, Patrick Rembert és a horvát center, Matija Poscic érkezett – érdekesség, hogy a 2012-13-as évadban mindketten a horvát első osztályban kosárlabdáztak.

A 24 éves Patrick Rembert 180 centiméter magas, 85 kilogramm, és elsősorban irányító poszton érzi jól magát (várhatóan ő fog irányítani az NYKK-nál is). Az előző évadban a horvát első osztályban 13. helyen végzett KK Krizevci csapatában 31.8 perc alatt 14.5 pontot, 3.8 lepattanót, 3.6 gólpasszt és 1.2 labdaszerzést átlagolt. 85% felett büntetőzött, viszont alig 30%-kal dobta a hárompontosokat.


2011-12-ben a szlovén első osztály 6. helyén végzett Tajfun Sentjurnál kezdte európai karrierjét, itt 31.5 perc alatt 12.2 pontot, 5.1 gólpasszt és 2.2 lepattanót átlagolt. Az NCAA-ben az kaliforniai Irvine Egyetemet (UC Irvine Anteaters) erősítette 2007 és 2011 között, átlagban a meccsek felén kezdőként szerepelve. Az Irvine az egyetemi bajnokság első osztályában, a közepesen erős Big West Konferenciában szerepel, többek között Somogyi Gergely NCAA-csapatával, az UC Santa Barbarával együtt. Rembert egyébként az egyetemet is elvégezte, szociológia szakon szerzett diplomát.

Az alábbi videó a játékos YouTube-oldaláról származik:

 

Matija Poscic az NYKK második szerzeménye! A 28 éves, 204 centiméter magas horvát játékos tavaly a KK Zagreb színeiben pattogtatott, s 29 találkozón lépett parkettre. Átlagosan 19 percet tölthetett a parketten, ezalatt 7,8 pontot (63,6 % mezőnyből, 71% büntetőből), 6 lepattanót (2,3 támadó, 3,7 védő) átlagolt. Poscic két szezont töltött a tengerentúlon, ahol a De Paul egyetem csapatában játszott 2007 és 2009 között. Ezt követően Horvátországban vágott bele profi karrierjébe, de kipróbálta magát Svédországban is, úgyhogy nem idegen számára, hogy nem szülőföldjén kell művelnie a világ legszebb csapatsportját.

Íme egy kis ízelítő a horvát magasember egyetemi játékából:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus