Körmend: Krivacsevics jön, Németh Ákos és Tóth Norbert távozik

Változások az Egis Körmend játékoskeretében.

Az Egis Körmend közleménye:

Szeretnénk megköszönni eddigi munkáját Németh Ákosnak, aki a következő idényben már másik csapatnál fog kosárlabdázni. Ákos most először vált klubot. Itt nőtt fel, Körmenden járta végig a korosztályos csapatokat, ezzel párhuzamosan az aktuális UP nemzeti válogatottakat is. Itt lett az első csapat kerettagja és érett, felnőtt kosaras. Május végén lejár a szerződése, és Ákos az itt felajánlott kontraktus helyett egy másik együttes ajánlatát fogadta el. Köszönjük neki a nevelőegyesületében eltöltött éveket, az eredményeket, amelyek az ő részvételével születtek. Kívánjuk, hogy sikeresen, eredményesen folytatódjon a pályafutása! 

Tóth Norbert, aki az utolsó kupagyőztes csapatunknak is kerettagja volt és az előző szezonra szerződött vissza hozzánk, a következő idényben már szintén nem marad Körmenden. Neki is köszönjük az itt elvégzett munkát! További sikeres pályafutást kívánunk neki is, és sok boldogságot a magánéletben!

Csapatkapitányunknak további egy évig szól a szerződése, így Ferencz Csaba a következő idényben is nevelőegyesületének csapatát, az Egis Körmendet erősíti. Takács Kristófnak 2024-ig szóló szerződése van, így rá is bátran számíthatunk a következő idényben is. Ahogy Durázi Krisztoferre is, akinek még 1+1 éve van nálunk. Mócsán Bálint szerződése is érvényes a következő idényre, így ő is meghatározó magyar játékosa lehet az Egis Körmendnek.  Balogh Máté szerződésében szerepelt plusz egy év, amelynek lehetőségével élt klubunk, így ő is marad Körmenden a következő idényre.  Kiss Mátyás esetében is élt a klub a plusz egy év lehetőségével, és erre a szerződése a 2022/23-as idény esetében is lehetőséget ad majd.  Kenéz Csabának is még 1+1 éve van szerződésben, így ő is marad az Egis Körmend játékosa.

Új játékosként csatlakozik keretünkhöz Krivacevic Marko, aki legutóbb a PVSK-Veolia színeiben játszott. Az 1996-ban született, 206 centiméter magas kosaras elsősorban négyes poszton bevethető, de ötösként, a palánk alatt sem jön zavarba, ha az ottani játékára van szükség. Marko a Vasasnál nevelkedett, majd négy évet töltött Amerikában, ahol három különböző egyetem csapatában is megfordult. (Miami Dade College, Duquesne Dukes, Indiana University of Pennsylvania) Hazatérte után a Falco játékosa lett, majd Pécsre igazolt.  Édesapja, Dragoljub Krivacevic nem csak vendégjátékosként fordult meg Körmenden, hiszen csapatunk vezetőedzőjeként is dolgozott. Marko, aki hamarosan videóval köszönti csapatunk drukkereit, 2+1 évre szóló szerződést írt alá az Egis Körmendhez.

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus