Kovács Ákos: A vártnál könnyebb volt

Az Atomerőmű SE a bajnokság nyitófordulójában 116-76 arányú győzelmet aratott a Nyíregyháza ellen. A sikeres rajt után a gárda irányítóját, a 10 pontig és 8 gólpasszig jutó Kovács Ákost kérdeztük a meccs után:

Sima győzelemmel kezdtetek a Nyíregyháza ellen. Mondj egy pár szót a mérkőzésről, kérlek!

K Á.: A vártnál könnyebb győzelmet arattunk. Az első meccs mindig nehéz, nehéz ráhangolódni a bajnokságra, de most ez jól sikerült. Agresszívek voltunk védekezésben, és ebből tudtunk indulni, és könnyű kosarakat dobni. Jó ritmust fogtunk, járt a labda, és a kinti és a benti helyzeteket egyaránt sikerült jó százalékban értékesítenünk.

A két új légiós, Vaughn és Summers az utolsó napokban érkezett a csapathoz. Mi a véleményed róluk?

K.Á.: Még csak az egyiküket láttuk, így csak róla tudok véleményt mondani. Első ránézésre Vaughn bele fog illeni a játékunkba. Klasszikus stílusú irányító, jól lát a pályán, jó labdákat ad, illetve azt is láthattuk, hogy ha kell, kintről is veszélyes tud lenni. Eddig úgy tűnik, hogy jól beilleszkedett, és remélhetőleg a másik srác is hasonló kvalitású, és neki is meglesz a helye a csapatban.

Amolyan szezon előtti tippként, látva a mozgásokat a többi csapatnál, mit mondanál, mire lehet elég az ASE az idén?

K.Á.: Úgy indultunk neki a szezonnak, hogy éremre pályázunk, ez a minimális cél. Szeretnénk döntőbe kerülni, és igyekszünk ennek megfelelően teljesíteni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus