Légiós körkép: Golomán kiváló teljesítménnyel vezette sikerre csapatát

A magyar légiósok közül többen is pályára lépés nélkül zárták a hetet, Golomán György viszont ismét remek teljesítménnyel jelentkezett Litvániában.

A Hunbasket összefoglalója:

A Real Madrid a héten pocsék második negyedével (35-15) nagy hátrányba került a szintén spanyol Cazoo Baskonia Vitoria-Gasteiz otthonában az Euroliga 16. fordulójában, és bár mindent megpróbált a királyi gárda, hogy ledolgozza hátrányát, végül 92-86-os vereséget szenvedett - 10-6-tal visszacsúszott a tabella hatodik helyére. Az ACB Ligában a Surne Bilbao Basket vendége volt a Real, és szoros meccsen 85-80-as sikert aratott - ezzel egyrészt 11-2-vel továbbra is első a táblázaton, másrészt bebiztosította helyét a kupa nyolcasdöntőjében. Hanga Ádám továbbra sem lépett pályára.

A Joventut Badalona a Real Betist fogadta, és a papírformának megfelelően nagyobb izgalmak nélkül verte az utolsó előtti helyen álló zöldeket (93-81) - a Joventut ezzel 9-4-re módosította mérlegét, és maradt hatodik a spanyol élvonalban. Maronka Zsombort nem nevezték erre a találkozóra.

Litvániában a 7Bet-Lietkabelis nagyszerű utolsó negyedével (11-26) nyerni tudott a közvetlenül előtte álló Wolves otthonában (80-86), így 9-5-tel most negyedik az első osztályban. Golomán György az utóbbi időben nem először nyújtott kiváló teljesítményt: ezúttal csereként beállva 16 perc alatt 21 pont, 4 lepattanó és 1 gólpassz került a neve mellé, 24 VAL-jával az egész mezőny legjobbja volt.

A Rytas leginkább jó első negyedének (18-31) köszönhetően győzött a Nevezis-Optibet vendégeként (84-86), és 10-3-mal őrzi második helyét a tabellán. Váradi Benedek 17 és fél perc alatt 9 ponttal, 3 gólpasszal, illetve 1-1 lepattanóval és szerzett labdával járult hozzá a sikerhez.

Franciaországban a Gravelines-Dunkerque fontos összecsapást bukott el, miután 98-96-ra kikapott a Paris otthonában - 6-9-cel most a 14. helyen áll a Dunkerque-i alakulat. Benke Szilárd továbbra is kezdőként segíti csapatát: 24 perc alatt 8 pontig, 4 lepattanóig és 2 gólpasszig jutott.

Japánban a Niigata Albirex három meccset játszott a héten: szerdán a közvetlenül előtte álló Toyama Grousest, a tegnapi és a mai napon pedig az Osaka Evessát fogadta, és mindhárom alkalommal kikapott (77-90, 77-81, 75-86), így 3-23-mal maradt az utolsó a central csoportban és a teljes japán első osztályban. Rosco Allen ezúttal sem szerepelt egyik mérkőzésen sem.

Az olasz bajnokságban tegnap este játszották a naptári év utolsó mérkőzését, a 13. forduló nyitó találkozóját, amelyen az UnaHotels Reggio Emilia a Carpegna Prosciutto Pesarót fogadta, és kisebb meglepetésre legyőzte a Top8-ban található Pesarót (95-76) - igaz, 3-10-zel így is maradt az utolsó helyen a Reggio Emilia. Mikael Hopkins 30 perc alatt 8 pontot és 8 lepattanót rakott a közösbe, hasznosan kosarazott (14 VAL).

Filipovity Márkó és a Niners Chemnitz nem lépett pályára, következő alkalommal január 3-án játszanak majd a német bajnokságban.

 

Forrás, fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus