Légiós körkép: Juhász Dorka újabb kiemelkedő meccse Olaszországban

Rosco Allen volt a Kawasaki vezére Japánban.

A Hunbasket összefoglalója:

A Crvena zvezda nagyon megszenvedett az ABA Liga negyeddöntőjének első meccsén a montenegrói SC Derby ellen - három negyed után még 15 pontos hátrányban voltak a belgrádiak, akik végül 2 ponttal nyerni tudtak (83-81). Hanga Ádám 7 ponttal és 2 gólpasszal végzett.
 
A Básquet Girona hiába próbált meg mindent, kikapott a Joventut Badalona otthonában (96-90), így maradt 14. helyen (10-20). Golomán György ezúttal sem lépett pályára.
 
A MoraBanc Andorra egy pazar harmadik felvonással nyerni tudott a BAXI Manresa vendégeként (90-97), ezzel fellépett a 12. helyre (11-19). Somogyi Ádám ezúttal is ott volt a meccskeretben, de nem küldték pályára most sem.
 
Az Anwil Wloclawek kikapott Lengyelországban, így esély nyílt a Trefl Sopot előtt, hogy ugyanolyan mérleggel álljon, mint az első. A Sopot is kikapott azonban (79-82), méghozzá a WKS Slask Wroclaw vendégeként, így maradt második a lengyel tabellán (21-8). Váradi Benedek ezúttal nem játszott.
 
A Neptunas dupla hosszabbítást játszott a Zalgiris ellen, és meg is nyerte az összecsapást 50 perc játékot követően (114-112), 14-12-vel továbbra is ötödik a litván élvonalban. Maronka Zsombor 2-2 pontot és lepattanót hozott össze.
 
A Kawasaki Brave Thunders 2-1-et hozott a héten: előbb legyőzte a Toyotsu Fighting Eagles Nagoyát idegenben (78-95), majd 1-1-gyel zárt a SeaHorses Mikawa ellen otthon (69-65, 81-97), így most a negyedik a Central csoportban (31-25). Rosco Allen az első mérkőzésen 10 pontig és 4 lepattanóig jutott, aztán a SeaHorses elleni győztes találkozón a mezőny legjobbja volt (20 pont, 9 lepattanó, 22 VAL), és a vereség alkalmával is a legjobb teljesítményt hozta a Kawasakinál (18 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz, 25 VAL).
 
A VTB Ligában ma kezdődik a rájátszás, a középszakasz A csoportját a hatodik helyen záró Enisey Krasnojarsk majd azzal a CSZKA Moszkvával csap össze, amelyet kétszer is sikerült legyőznie az elmúlt időszakban - ettől függetlenül a harmadik helyen kiemelt fővárosiak a párharc esélyesei.

A hölgyekre áttérve Olaszországban volt egy elmaradt meccs, amit a hét közben pótoltak be: ezen a Beretta Famila Schio simán nyert az Oxygen Basket Roma vendégeként (68-90). A hazaiaknál Czukor Dalma nem játszott, a vendégeknél Juhász Dorka a második legjobb teljesítményt hozta (12 pont, 4 pattanó, 14 VAL). A Schio az utolsó fordulóban a Repower Sanga Milano ellen is nagyon könnyed sikert aratott (72-87). Juhász ezúttal kiemelkedett az egész mezőnyből (21 pont, 10 lepattanó, 2 gólpassz, 34 VAL). A Schio 21-3-mal a második helyen zárt, innen kezdheti a rájátszást az Alama San Martino di Lupari ellen.
 
Az Oxygen Basket Roma az alapszakaszt megnyerő Umana Reyer Veneziához látogatott az utolsó körben, és papírforma-vereséget szenvedett (79-55). Czukor Dalma 2-2 ponttal és lepattanóval, illetve 1-1 gólpasszal és szerzett labdával végzett. Mivel a Roma 10-14-gyel a nyolcadik lett végül, így pont a Venezia ellen játszik majd a negyeddöntőben.
 
A CBK Mersin a török döntő harmadik összecsapásán sem tudta megszorongatni a Fenerbahcét (56-80), így az Euroliga-győztes lett a török bajnok is 3-0-s összesítéssel. Kiss Virág 2 pontot, 5 lepattanót és 1 blokkot hozott össze - ezzel számára véget ért az (európai) idény.
 
A Perfumerías Avenida kiütéses győzelemmel zárta a spanyol alapszakaszt a Lointek Gernika Bizkaia ellen (67-38), így 26-4-gyel végzett a tabella első helyén. Határ Bernadett 4-4 ponttal és lepattanóval, 1 gólpasszal, illetve 2-2 blokkal és szerzett labdával (8 VAL) járult hozzá a sikerhez. A salamancai együttes a nyolcadik kiemelt Baxi Ferrol ellen játszik majd a playoff első körében.
 
Franciaországban megrendezték a playout első körét, amelyen a Flammes Carolo Basket kikapott a Landerneau Bretagne Basket otthonában (73-66), így 4-3-mal áll jelenleg. Studer Ágnes 4 pontot, 3 lepattanót és 2 gólpasszt ért el.
 
Romániában a bronzcsata második meccsét a Targoviste nyerte az ACS Sepsi-SIC ellenében (71-64), így jöhet a harmadik ütközet a két együttes párharcában. Gereben Lívia neve mellé 2 pont, 4 lepattanó és 1 gólpassz került.

 

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Fotók, slide: hunbasket.hu; ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic; Famila Wüber Schio

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus