Légiós körkép: Somogyi és Váradi is bombaformában

Honfitársaink ezen a héten is szerepet kaptak külföldi klubjaikban, többen kifejezetten jó formában is vannak. Ez történt a magyar játékosokkal világszerte.

A Crvena zvezda két mérkőzést játszott a héten az Euroligában, és mindkettőt 6 ponttal elveszítette - előbb a Monaco ellen otthon (76-82), aztán a Virtus Bologna vendégeként (85-79). A franciák ellen Hanga Ádám 5 ponttal, 3-3 lepattanóval és gólpasszal, valamint 1 blokkal segítette övéit, Bolognában pedig 11 pontjával, 5 lepattanójával, illetve 1-1 gólpasszával és szerzett labdájával (12 VAL) csapata egyik legjobbja volt. A szerb együttes 1-3-mal jelenleg a 13. helyen áll.
 
A spanyol bajnokságban a Básquet Girona egy elképesztően fordulatos mérkőzést játszott a Monbus Obradoiro otthonában, és végül 85-79-re kikapott. Golomán György 17 és fél perc alatt elért 13 pontjával, 3 lepattanójával és 1 blokkjával (13 VAL) a Girona egyik legjobbja volt. A gárda a 3-0-s kezdés után most 3-3-mal áll az ACB ligában.
 
A MoraBanc Andorra a lassú kezdés után kezd felpörögni, Somogyi Ádám pedig egyre inkább kulcsszereplő a csapat sikereiben. Az andorrai gárda két középső negyedének köszönhetően a Joventut Badalona otthonában győzött (84-94), a magyar válogatott irányítója pedig 15 perc alatt 8 pontot, 3 lepattanót és 6 gólpasszt (13 VAL) ért el. Az Andorra 3-3-mal jelenleg a 9. a tabellán.
 
Lengyelországban a Trefl Sopot a két páros negyede miatt kapott ki hazai pályán a Grupa Sierleccy Czarni Slupsktól (81-90). A vereség legkevésbé Váradi Benedeken múlott, aki 21 pontjával és 7 gólpasszával (22 VAL) az egész mezőny legjobbja volt mind pontokban, mind gólpasszokban, mind VAL-ban. A Trefl 2-3-mal jelenleg a 9. a lengyel élvonalban.
 
A Kawasaki Brave Thunders eheti ellenfele a Toyama Grouses volt, és két sima sikert aratott a Kawasaki hazai pályán (87-70, 72-58). Rosco Allen az első mérkőzésen 4-4 pontot és pattanót, valamint 1-1 gólpasszt és szerzett labdát hozott, másodjára viszont 12 pont, 10 lepattanó, 3 gólpassz és 1 szerzett labda volt a statisztikai számsora. A Kawasaki 5-1-gyel a második a Central csoportban.
 
A Flamengo tegnap hajnalban az Orlando Magic-kel játszott előszezonmeccset, és 109-76-ra kikapott a brazil együttes. Filipovity Márkó közel 20 perc alatt 2 pontot, illetve 1-1 szerzett labdát és blokkot ért el.
 
Valerio-Bodon Vincentet kitette keretéből a Los Angeles Lakers, így az előzetes tervek alapján aláírhat az arany-lilák G-ligás fiókcsapatához, a South Bay Lakershez. Maronka Zsombor és a Neptunas holnap játszik majd a litván bajnokságban.
 
 
Térjünk át a hölgyekre! A DVTK HUN-Therm 59-55-re győzött a Beretta Famila Schio otthonában. A most már 2-1-gyel álló olasz együttesben Juhász Dorka 2 pontot és 7 lepattanót ért el. Az olasz bajnokságban jó harmadik negyedével győzött a Schio a Dinamo Banco di Sardegna Sassari vendégeként (78-86), így 3-1-es mutatóval rendelkezik 4 forduló után. Juhász 6 ponttal és 4 lepattanóval végzett.
 
A CBK Mersin a Villeneuve D'Ascq LM otthonában diadalmaskodott az Euroligában (60-69), így 2-1-es mérleggel bír. Kiss Virág 1 lepattanót, Studer Ági pedig 2 pontot és 1 lepattanót jegyzett. A Mersin tegnap este lejátszotta eheti bajnokiját is Törökországban, 72-51-re verte az Ilkem Yapi Tarsus Sport, ezzel 4-3-ra módosult a mutatója. Mindkét magyar jól játszott ezen a találkozón: Kiss neve mellé 11 pont, 13 lepattanó és 3 gólpassz (14 VAL), míg Studer neve mellé 6 pont, 3 lepattanó és 5 gólpassz (10 VAL) került.
 
A Polski Cukier AZS UMCS Lublin 76-65-re verte az ACS Sepsi-SIC-et az Euroligában, így a lengyel együttes 1-2-vel, a sepsiszentgyörgyi alakulat pedig 0-3-mal áll három kör után. A Lublinban már játszott Bernáth Réka, valamivel több mint 8 perc alatt 1-1 lepattanó és gólpassz volt a statisztikája, míg a vendégeknél Gereben Lívia 7 pontot és 2 gólpasszt tett a közösbe.
 
Az InvestInTheWest Enea Gorzów egy nagyszerű mérkőzést játszott a Spar Gironával a EuroCupban, végül 77-75-re kikapott hazai pályán, így két forduló után 1-1-gyel áll. Wentzel Nóra 8 ponttal, 2-2 lepattanóval és szerzett labdával, illetve 3 gólpasszal zárt. Wentzel, Bernáth, illetve Olaszországban Czukor Dalma ma este játsszák bajnokijukat csapatukkal.
 
Slide, kép: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus