Lehet csatlakozni a Kosárlabdázók Érdekvédelmi Szervezetéhez

Lóránt Péter, a KÉSZ elnöke nyilatkozott a szervezet létrejöttéről és terveiről, valamint a saját hazájában hasonló posztot betöltő Gigi Datome, a Fenerbahce ex-NBA-játékosa, Lóránt egykori csapattársa mesélt arról, hogyan is működik egy ilyen szervezet ma Európában.

Több hónapos munka és szervezés után lehet csatlakozni a játékosoknak a KÉSZ-hez a www.kosarlabdazok.hu weboldalon.

"Mindenekelőtt szeretnénk köszönetet mondani Dr. Horváth Gábornak, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) főtitkárának, illetve Pavuk Attilának, a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetének elnökének, hogy segítettek minket a megalakulásunkban.

Fontosnak tartjuk kiemelni a szervezetek együttműködése ezzel nem ér véget, a jövőben is támogatjuk egymás munkáját." - mondta Lóránt Péter a fejleményekkel kapcsolatosan.

Szalay Ferenc MKOSZ elnökkel is találkozott Lóránt Péter, a szervezet vezetője, aki üdvözölte a játékosok ezen kezdeményezését. Sok fontos témát érintettek a beszélgetésük során, ami a jövőre nézve egy nagyon pozitív kezdetnek minősíthető.

Luigi Datoméval is interjúzott a KÉSZ, ezt olvashatjuk alább:

Mi a fő feladatod elnökként egy ilyen szervezetnél?

- Napi szinten informálódok a szervezettel kapcsolatos folyamatokról, rengeteg egyeztetésünk, találkozónk van és döntéseket hozunk ezek kapcsán.

A FIBA mennyire rugalmas azokkal a problémákkal kapcsolatosan, melyekkel a játékosok érdekvédelmi szervezete hozzá fordul?

- Úgy gondolom, hogy a FIBA-nak van egy elég tiszta képe erről az egészről és ennek megfelelően is cselekszik. Jelenleg komoly a vita köztük és az Euroliga között, amibe mi ugyan nem folyunk bele, de az álláspontunkat tudatjuk mindenkivel. Ennek ugyanis egyszerűen nem most van itt a megfelelő ideje.

A szervezetnek mik voltak a legutóbbi kérései, mit akar elérni jelenleg?

- A legfőbb cél az, hogy az összes klubot rábírjuk, hogy ugyanazon alap körülményeket biztosítsák mindenkinek, ez által pedig a játékosok is jobban dolgozhassanak, teljesíthessenek. Sok egyéb érdekes téma van, például az, hogy miként segítsük a játékosokat a visszavonulásuk után, az elsődleges prioritás, hogy miként érjük el, hogy mindenki a legtovább lehessen aktív, a lehető legjobb körülmények között játékosként.

A helyzet jelenleg azért elég kiábrándító, hiszen egy időben vannak Euroliga-, illetve világbajnoki selejtező mérkőzések, így pedig az egész kvalifikáció hitele romlik. Tud a szervezet segíteni ennek a megváltoztatásában?

- Ahogy már utaltam rá, ez is téma nálunk. Begyűjtjük a játékosok véleményeit igencsak széles körben és tudatjuk ezt az érintettekkel. Korábban senki sem kérdezte meg a kosarasokat erről, most viszont van olyan fórum, ahol a játékosok kifejezhetik a véleményüket és meg is hallgatják őket.

Mit tanácsolnál volt csapattársadnak, Lóránt Péternek, aki most kezdi Magyarországon elnöki tevékenységét a játékosok érdekvédelmi szervezeténél, mikre fektessen leginkább hangsúlyt?

- Péter egy nagyon okos és egyenes ember, ez pedig jó kiinduló pont. Nem tudom, hogy én vagyok-e abban a helyzetben egyáltalán, hogy tanácsokat osszak neki, de abban biztos vagyok, hogy egy ennyire elkötelezett és alázatos fiatalember nagy dolgokra lesz képes saját hazájában.

Úgy gondolod tehát, hogy Lóránt Péternek megvannak azok a kvalitásai, hogy ezen a poszton szépen helyt tudjon állni?

- Ahogy már mondtam, egy éles eszű és őszinte srácról beszélünk. Úgy emlékszem vissza rá, mint az egyik legjobb csapattársra, akivel valaha is dolgom volt. Nem kérdés számomra, hogy a tudását és a tapasztalatát megfelelően tudja kamatoztatni ennek a szervezetnek az élén. Azzal pedig, hogy sokat légióskodott külföldön Európa szerte, biztosan sok új dolgot tud hozzáadni ehhez a kezdeményezéshez Magyarországon.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus